Csík, Lajkó, Sebestyén - Sztárparádé a kis falu fesztiválján

2017. július 16., 20:20 szerző: Korosa Titanilla
komment
MAGYARFÖLD A Csík Zenekar, Sebestyén Márta és a Lajkó Félix Trió is fellépett az idei fatemplom fesztiválon.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Pénteken kezdődött a háromnapos, Rátóti Zoltán színművész által több évvel ezelőtt megálmodott rendezvény, mely évről évre fellépők és műfajok széles választékát kínálja a látogatóknak. Nem volt ez máshogy idén sem. Pénteken az Énekmondó együttes műsorával kezdődött el az idei fesztivál, majd a Hungarian FolkEmbassy műsora következett Arany János népzenében tovább élő verseivel.

Este a Csík Zenekar adott koncertet, majd Gryllus Dániel és Rátóti Zoltán A teljesség felé címet viselő közös előadás zárta az első napot.


Vasárnap az ökumenikus istentiszteleten több fellépő is részt vett, köztük (középen) Ferenczi György és a 1-ső Pesti Rackák	Fotó: Korosa

Pénteken került sor a fesztivál ünnepélyes megnyitójára, amelyen a szervezők mellett Vigh László, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt.

- Nagyon nehéz egy ilyen programot megfelelő, kiépített infrastruktúra nélkül megszervezni - mondta Vigh László. - Mégis megoldják, vizet, áramot biztosítanak, sátrakat állítanak fel, és erre a helyre, ami egyben szakrális központ is, hiszen ott áll a templom, neves előadókat hívnak meg. Így Észak-Zala egyik legkisebb települését élettel és tartalommal töltik meg.

A szombati nap is neves fellépőket ígért. Délután a Zegasztár különdíjasait követően a templomban Sebestyén Márta, Andrejszki Judit és Sofia Labropoulou léptek fel, majd a nagyszínpadon a Kaláka együttes nyitotta meg a sort. Kora este Ferenczi György és a 1-ső Pesti Rackák zenéltek, majd este további örömzenében lehetett része a közönségnek Lajkó Félix és társai közreműködésével. Koncertjük után sem ért véget a zenei program, késő este már meghittebb keretek közt A tizenöt zsoltár előadás következett Sebestyén Márta, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos előadásában.

Vasárnap a Magyar Honvédség Légierő Zenekara muzsikával indította el a napot, majd hagyományosan ökumenikus istentiszteletet tartottak, melybe a fesztiválon fellépő művészek közül is többen - Rátóti Zoltán, a Gryllus testvérek, Sebestyén Márta, Andrejszki Judit, illetve Ferenczi György és a 1-ső Pesti Rackák is - bekapcsolódtak.

- Igazi öröm, hogy itt zenélhetünk. Évről évre ugyanaz számunkra a lényeg, szeretnénk színvonalas produkciókat elhozni Magyarföldre, a helyszínhez illő zenekarokat meghívni, amelyekre vevők az emberek - mondta Gryllus Vilmos. - A fesztivál egyedisége egyben nehézsége is, hiszen az infrastruktúra nem igazán adott, viszont ha lenne szálláslehetőség a közelben, még nagyobb közönséget vonzana a program.

Korosa Titanilla

2017. július 16., 20:20 szerző: Korosa Titanilla

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...