Kultúra

2017.06.01. 16:49

Tértextilek és jubileumok sora

KESZTHELY - Megkezdődött az első írásos említésének 770 éves évfordulóját ünneplő Város napi rendezvénysorozat.

Keszey Ágnes

Színpompás tértextíliák  lengedeznek a Sétálóutca felett egészen nyár végéig. A város intézményei és iskolásai  által készített alkotások csütörtök délutáni átadása egyben a Város napja nyitánya is volt, melyen Ruzsics Ferenc polgármester mondott köszöntőt, invitálva mindenkit a hétfőig tartó programokra.

Bordácsné Kishonti Erika szakkörvezető
Fotó: Keszey Ágnes

A tértextilek megvalósításának egyik ötletgazdája Bordácsné Kishonti Erika volt, akinek nevéhez egy másik  esemény is kötődik. A népi iparművész vezeti ugyanis a Goldmark Károly Művelődési Központ szövés és népi kismesterségek szakkörét, mely idén 35 éves.

Pappné Beke Judit nyitotta meg a tárlatot Ruzsics Ferenc adta át a tértextileket

A jubileum alkalmából nyílt tárlat Balaton színházban, melyet a maga is alkotó Pappné Beke Judit, a könyvtár igazgatója ajánlott az érdeklődők figyelmébe. A kiállításon (június végéig)   a szőttesek mellett hímzések,  nemezművek,  ékszerek, hímes tojások, mézeskalácsok is láthatóak.

A Város napja sorozat első napjának estéjén   a Helikon  200 éves évfordulójára is emlékeznek, erről pénteken olvashatnak részleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!