Kultúra

2017.06.01. 19:05

Többen még ma is hallgatnak - Könyvbemutató Lovásziban

LOVÁSZI - Tegnap Az 1956-os forradalom az olajiparban című könyvet mutatták be az Olajbányász Művelődési Házban.

Korosa Titanilla

A Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum igazgatója és a könyv egyik szerzője, Tóth János a bemutatón elmondta: a kötetben 11 olyan ember története szerepel, akik részesei voltak az 1956-os eseményeknek és átélték a forradalom utáni megtorlás szomorú időszakát is.

Zalában 13 embert fogtak perbe a forradalom után, mellettük mintegy 200 ember szenvedett hátrányt a megtorlás időszakában. Tóth János arról is beszélt: ma is érkeznek információk hozzájuk a témával kapcsolatban, ezeket a későbbiekben feldolgozzák, ugyanakkor - tette hozzá - vannak 56-osok, akik máig nem beszélték el történetüket.

Balról Kiss Bódog Zoltán, mellette Tóth János
Fotó: Korosa Titanilla

A kötetet Kiss Bódog Zoltán, a POFOSZ Zala megyei szervezetének elnöke mutatta be, aki egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a könyv pontos forrásdokumentum, a benne szereplők saját, valós történetüket mondják el, emellett tartalmaz esszéket, amik az olajipar történetét belehelyezik a korszakba.

A rendezvényen részt vett dr. Földes Gyula lendvai magyar főkonzul is, aki a főkonzulátus és a szerzők közti együttműködésről egyeztetett a bemutatót megelőzően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!