Kultúra

2016.10.05. 12:46

Vajdasági vendégségben járt a Kanizsa Big Band

Nagykanizsa – A vajdasági Magyarkanizsán vendégszerepelt a Kanizsa Big Band. A koncert célja – többek között – a testvérvárosi kapcsolatok erősítése volt.

Horváth-Balogh Attila

A csapat – mint azt Vámos Béla zenekarvezetőtől megtudtuk – a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény meghívására adott koncertet a szerbiai Magyarkanizsán, a Művészetek Házában.

– Az útiköltséget mi finanszíroztuk, a meghívók pedig vállalták az elszállásolást, illetve egy vacsorát – bocsátotta előre Vámos Béla. – A Testvérvárosi Zenei Estéken léptünk fel, egy teljesen vegyes repertoárral. A klasszikus swingtől a jazzrockon át a mai slágerfeldolgozásokig terjedt a műsorunk.

A Kanizsa Big Band a vajdasági Magyarkanizsa színpadán Fotó: Kanizsa Big Band

Vámos Béla említést tett a Kanizsa Big Band-re a közeljövőben váró feladatokról is. Október 29-én folytatódik a Vendégségben a Kanizsa Big Bandnél című sorozat, melynek keretében Muck Héra basszusgitáros látogat el a zenekarhoz. A tehetséges magyar zenészt tavaly egy amerikai versenyen az év legjobb fiatal basszusgitárosának választották. Decemberben lesz még egy „Vendégségben..."– alkalom, immár a karácsonyra való hangolódás jegyében, erre Tóth Viktor szaxofonost hívták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!