Kultúra

2017.06.06. 17:18

Varázsfuvola kicsit másként

A közelmúltban különleges hangversenyt adtak a Türjei Szent László Általános Iskola tanulói a helyi művelődési házban.

Szalay Csaba

A zalaszentgróti Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tagintézménye, az Erkel Ferenc Zeneiskola évek óta kiváló kapcsolatot ápol a türjei iskolával. Nem a diákoknak kell utazniuk, hanem a zenetanárok mennek Türjére, hogy megismertessék, megszerettessék a hangszeres zenét, a muzsikálás örömét a gyerekekkel. A türjei diákok idei növendékhangversenye több meglepetést tartogatott.

Fotó: Lóránt Zsolt

- Merőben új volt mindaz, amivel az érdeklődőket megleptük - mondta dr. Félegyháziné Székely Andrea tanárnő, ötletgazda. - Ezt a cím - Segítség! Opera!, azaz Mozart: Varázsfuvola kicsit másként - is jelezte. A tanulók nagy érdeklődéssel hallgatták, értelmezték és elemezték az operát és a Sarastro szerepében fellépő Szabó Leventével együtt el is játszották a főbb jeleneteket.

Az iskola igazgatója, Pacsi Krisztián filmre vette az előadást, amihez a történetet a film vágását is végző Lóránt Zsolt pedagógus öntötte verses formába. A nyolcperces filmet a zeneiskolások Johann Attila vezényelte alkalmi ütős csapata és Gömbös Zsófia fuvolajátéka foglalta keretbe. A különleges operafeldolgozás óriási sikert aratott, miként a másik meglepetés is: Pacsi Krisztián a zongorához ülve ragadtatta tapsra játékával a közönséget.

A délután többi szereplője, a zeneóvodásoktól az alsósokon át a legnagyobbakig egy újabb év munkájáról adtak számot nagy tetszést kiváltó hangszeres játékukkal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!