Kultúra

2016.09.20. 11:50

Vercz Dávid kanizsai hallgató plakátja is szerepelt az ARC-on

Nagykanizsa – A nagykanizsai Vercz Dávidról legutóbb az „Elviszlek vázon” című verseskönyve megjelenése kapcsán írtunk. Most egy másik oldaláról mutatkozott be.

Horváth-Balogh Attila

A 16. ARC Közéleti Plakátkiállításon szerepelhetett az ő plakátja is, amellyel a fővárosi, városligeti fejlesztést állította a figyelem középpontjába.

– A közéleti témákkal foglalkozó, „Hol jár az eszed?” címet viselő plakátkiállításra az Ötvenhatosok terén került sor – bocsátotta előre Vercz Dávid. – Én ugyan nem nyertem a plakátommal különdíjat, mint a zalai kötődésű Magyar Szilárd (akiről egy héttel ezelőtt olvashattak lapunkban – a szerző), viszont nekem már az is nagy siker, hogy egyáltalán beválogatták azt a bemutatásra méltó plakátok közé – hiszen idén neveztem először.

Dávid elmondta: évek óta figyelemmel kíséri az ARC-ot, de mivel tavaly éppen lezárult a plakátpályázatok beküldésének határideje, mire eljutott hozzá az info, ezúttal már figyelte az ARC-cal kapcsolatos híreket és sikerült időben benyújtania a saját alkotását, pályamunkáját.

Vercz Dávid a fővárosban, a plakátja előtt Fotó: Horváth-Balogh Attila



– Amikor megjelent a kiírás, nekiálltam ötletelni – magyarázta. – Háromféle verziót küldtem be, ebből egy, a városligetben zajló beruházással kapcsolatos tetszett meg a zsűrinek. Hozzáteszem, nem a politikai fricska volt az elsődleges szempont a témaválasztáskor, hanem inkább az, hogy budapesti egyetemistaként tudom: a városliget az ott élőknek a jó levegőt, a természetet jelenti. Annyi leromlott épület van a fővárosban, bármelyik helyén megvalósíthatták volna a beruházást, aminek sajnos, most áldozatul esik a zöldterület.

Vercz Dávid azt is elmondta: biztosra veszi, hogy a jövő évi közéleti plakátkiállításra is készít valamit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!