Kultúra

2017.04.11. 12:20

Mandulavirág a rajzokon - Pályázati képekből nyílt kiállítás a Helikonban

Vonyarcvashegy - A X. Hercegi Mandulás Napok keretében nyílt kiállítás az óvodás és általános iskolás gyerekek számára a vonyarcvashegyi Művelődési Ház és Könyvtár által meghirdetett rajzpályázatra érkezett alkotásokból a Helikon Taverna konferenciatermében.

Keszey Ágnes

A gyerekek egyénileg és intézményesen is pályáztak a mandulavirág témájú versenyre. Tapolcáról, Balatongyörökről, Keszthelyről, Cserszegtomajról, Hévízről, Reziből és természetesen Vonyarcvashegyről is érkeztek szebbnél szebb alkotások.

Fotó: Keszey Ágnes

Három korcsoportban hirdetett helyezéseket, a két zsűri (az egyik bizottságot Takács-Szencz Lívia, Takács Ferdinánd és Illés Major Julianna festőművészek alkották, a másikban civilek, F. Szemes Mari, Halász Piroska és Simon Magda foglaltak helyet).

A legkiemelkedőbb teljesítményt Fodor Janka 4. osztályos keszthelyi, Sinthavong Bence 4. osztályos, valamint Kozma Mihály 3. osztályos helyi tanuló nyújtotta, hiszen ők a szakmai zsűri díjai mellé közönségdíjat is kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!