Kultúra

2017.03.27. 16:12

Fotókiállítás érkezik Japánból

Zalaegerszeg - A közeljövőben újabb szál erősíti a Griff Bábszínház, valamint a japán Toyama tartomány kapcsolatait - jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón Szűcs István, a Griff igazgatója.

Magyar Hajnalka

Április 8-án, jövő szombaton ugyanis Japán emberek, japán táj címmel fotókiállítás nyílik a színház galériájában. A tárlaton a toyamai fotóművészek mellett Máthé András debreceni fotográfus is bemutatja kollekcióját. A kiállítást Balaicz Zoltán polgármester nyitja meg, s a japán nagykövetségről is várnak vendégeket. A műsorban japán dalok és dobosok is szerepet kapnak.  A tárlatnyitót követően, 15 órától a bábszínház megtartja első, bérleten kívüli hétvégi előadását is, melynek keretében a Lenka és Palkó című mesét láthatja a publikum.

Szűcs István, Markó Róbert és Nagy Orsolya a sajtótájékoztatón Fotó: Magyar Hajnalka

A sajtótájékoztatón a továbbiakban a Tersánszky Józsi Jenő népszerű állatmeséje nyomán készülő új darabról, a Misi Mókus kalandjairól esett szó, amelynek pénteken lesz a premierje. A győri Vaskakas Bábszínházzal koprodukcióban születő előadás hátteréről Markó Róbert rendező - a győri bábszínház művészeti vezetője -, valamint Nagy Orsolya dramaturg beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!