Kultúra

2017.05.10. 15:26

Huncutok a színpadon - minden gyerek tehetséges valamiben

ZALAEGERSZEG - Több mint hetven diák lépett fel a 15. alkalommal megrendezett Huncut fesztivál keretében szerdán az Apáczai Művelődési Központban.

Magyar Hajnalka

A program olyan gyerekeknek kínált szereplési lehetőséget, akik eddig kevesebb színpadi tapasztalatot szereztek, de kedvvel énekelnek, mondanak verset, mesét, perdülnek táncra, vagy éppen ülnek a zongorához. A komolyzene amúgy első alkalommal kapott hangot a fesztiválon.

Szi-Márton Kitti és Kovács Panka  (Dózsa-iskola)   tánccal szerepelt. Felkészítőjük: Péterfi-Salamon Szilvia Fotó: Pezzetta Umberto

Mint Dala Hajnalka közművelődési csoportvezető elmondta, az immár hagyományos rendezvény gyakorlatán idén annyit változtattak, hogy a produkciók arany, ezüst vagy bronz minősítést is kaptak. Mivel az alapkoncepció éppen arra épül, hogy minden gyerek tehetséges valamiben, eleve csak dobogós helyezésekben gondolkodtak. Az értékelésben Karáth Anita költő-pedagógus volt a szervezők segítségére, miután bátorító szavak kíséretében megnyitotta a rendezvényt. Összesen 22 műsorszám került színpadra, több mint 70, jobbára alsó tagozatos diák jóvoltából. A megyeszékhelyről a Dózsa-, illetve az Eötvös-iskola növendékei mutatták meg rátermettségüket, mellettük még a teskándi Csukás-iskola diákjai jelentkeztek számos produkcióval. A gyerekek munkáját emléklappal és csokival honorálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!