Kultúra

2017.04.11. 18:25

Rendhagyó irodalomórán vehettek részt a megyeszékhelyi diákok

Zalaegerszeg - A csapat versekkel kereste fel a névadó Petőfit, a születésnapos József Attilát, Kölcseyt, Arany Jánost, Ady Endrét. Mármint a megyeszékhelyen található emléktábláikat, szobraikat.

Arany Horváth Zsuzsa

A Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola magyartanára, Kocsis Eszter és az intézmény humán munkaközösségének ötlete nyomán rendhagyó irodalmi barangolással tisztelegtek a tanulók a magyar költészet napja előtt. Az irodalmi séta során természetesen Petőfi szobrától indulva jártak a frissen avatott Arany János-emléktáblánál, József Attila, Kölcsey Ferenc és Ady Endre szobránál, s minden helyszínen elmondták a meglátogatott költő egy-egy versét. A belvárosi iskola programja a Dísz teret is érintette, ahol Kocsis Eszter mondta el Wass Albert A vers című alkotását.

A Petőfi-iskola hatodikos diákja, Rozsnyói Vivien az Ady-szobornál a költő Ifjú szívekben élek című versét mondja társai és tanára, a vándorló szavalás ötletgazdája, Kocsis Eszter (jobb szélen) előtt Fotó: Pezzetta Umberto

Mi az Ady-iskola kertjében található szobornál találkoztunk a verstúrázó ifjú társasággal. Itt Rozsnyói Vivien mondta el az Ifjú Szívekben élek című Ady-költeményt.

- Én is írok verseket, mostanában a Toldit próbálom rövidíteni, de írtam már sms-verset a Walesi bárdokból - mesélte a hatodikos diák, közben az ötödikes Kovács Gréta Mírától megtudtuk, a szavalóversenyek állandó szereplőjeként is örömmel vett részt az akcióban. Ő a János vitéz folytatásán dolgozik. A gyerekek megállapították, a napi rohanásban ritkán csodálkozunk rá arra, hogy milyen szobrok is díszítik a lakóhelyünket.

A Petőfi-iskola 8. osztályosai tegnap a versünnep keretében ellátogattak Keresztury Dezső szülőházába, ahol Kis-Kádi Géza irodalomtanár mesélt a zalai tudós-költő Arany János életművét érintő kutatásairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!