Kultúra

2017.02.17. 16:54

Zsidó tematikájú bélyegkiállítás az egerszegi postán

Zalaegerszeg - Hat tablón mutat be zsidó tematikájú bélyegeket A sófár hangja című kiállítás, amely pénteken nyílt meg a főposta ügyfélterében. (A sófár szarv alakú kultikus zsidó hangszer.)

Magyar Hajnalka

Siklósi Vilmos (balról)  és Árvai József az embermentőket és a tudósokat bemutató tabló előtt Fotó: Katona Tibor

Mint Siklósi Vilmos, a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség elnöke elmondta, a tablókat a bélyegmúzeum készítette, a hitközség ötlete és felkérése nyomán. A kamarakiállítás ízelítőt kínál a magyarországi kiadású zsidó témájú bélyegekből, amelyeken művészeket (többek között Radnóti Miklós, Pór Bertalan, Rodolfó, Rejtő Jenő, Goldmark Károly), tudósokat és embermentőket láthatunk, illetve a holokauszt, a zsinagógák, valamint a zsidó relikviák ugyancsak megjelennek egy-egy összeállításban. A tárlathoz alkalmi bélyegzőt is készíttettek, a gyűjtők egy héten át élhetnek a lehetőséggel.

A kiállítás 2-3 hétig látható, s a későbbiekben másutt is szeretnék bemutatni. Ez az első alkalom, hogy a belvárosi postán kiállítás nyílt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!