Lenti

2015.05.26. 15:12

Éjszakai futók a bormaratonon

Lenti - A Kerka-menti településen is bekapcsolódtak a Nemzeti Bor Maraton elnevezésű országos rendezvénysorozatba.

Korosa Titanilla

A minőségi borfogyasztást és az egészséges életmódot népszerűsítő futóverseny május 23-án rajtolt Hajóson. A résztvevők 11 nap alatt több mint 2500 kilométert teljesítenek, miközben áthaladnak Magyarország mind a 22 borvidékén. A több mint száz települést érintő sporteseményhez hétfőn éjfél körül lenti futók, a nemrég alakult Iszkiri Futóklub Egyesület tagjai is csatlakoztak. Közülük hárman Tornyiszentmiklóstól Lentiig futottak.

Hozzájuk csatlakozott Horváth László polgármester és Drávecz Gyula alpolgármester is, ők a Pro Arte Háznál felállított rajt-cél kapuhoz érkeztek.

Éjfél után indultak el a lenti csapat hölgytagjai. (Balról) Kovács Ágnes, Fakó Albertné, Ferincz Ágnes, Pintérné dr. Takács Linda, Hőningerné Császár Mónika és Molnárné Bánfi Mónika. Fotó: Kósa Róbert

A stafétát az Iszkiri futóklub hat hölgy tagja vette át.

– Éjszakai futóként szerettünk volna csatlakozni a maratonhoz – mondta Ferincz Ágnes, az egyesület vezetője, aki társaival együtt gyakran vesz részt futóversenyen. Most a Nemzeti Bor Maratonon Pákáig futottak közösen mintegy 15 kilométert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!