Módosul a buszok menetrendje Lentiben

2017. március 16., 19:30 szerző: Korosa Titanilla fotós: Korosa Titanilla
komment
A következő nevelési évre szóló óvodai beiratkozások időpontjait is meghatározták a legutóbbi soron kívüli testületi ülésen az önkormányzati képviselők.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Napközi Otthonos Óvoda vezetőjének javaslatára idén május 3-án és 4-én írathatják be a szülők gyermekeiket az intézménybe. A csoportlétszámokat ezt követően határozzák majd meg. Az intézmény beiratkozási körzeteit nem módosították. Az óvoda jó kihasználtsággal működik, mintegy 250 kisgyermek jár jelenleg az intézménybe.

A leendő kiscsoportosok idén május elején iratkozhatnak majd be az óvodába. A képen a Nefelejcs csoport óvodásai, jobbra hátul Kovácsné Horváth Ildikó óvodapedagógus
Fotó: Korosa Titanilla

Szó volt az önkormányzati ülésen emellett a regionális és helyi buszjáratokra vonatkozó menetrend módosításáról is. E szerint április elejétől több vonalon is változnak az indulási és érkezési időpontok egyes járatok (Lenti-Zalaegerszeg, Lenti-Lovászi, Lenti-Ramocsa, Lenti-Csesztreg, Pószombat-Lenti, Bödeháza-Lenti, Lenti-Baglad) esetében. A módosítások a megtett kilométereket nem befolyásolják és költségváltozással sem járnak.

Az ülésen pályázat benyújtásáról is döntött a képviselő-testület. A projekt Magyarország és a Kárpát-medence magyarok lakta települései közötti magyar-magyar kapcsolatok ápolását és fejlesztését célzó testvértelepülési programokat és együttműködéseket hivatott elősegíteni. Lenti a testvértelepüléseivel, a szlovén Lendvával és az osztrák Bad Radkersburggal együttműködve valósítaná meg a pályázatot, melynek keretében kerékpáros és futóversenyt, valamint gasztronómiai és népművészeti programot is rendeznének.

Korosa Titanilla

2017. március 16., 19:30 szerző: Korosa Titanilla fotós: Korosa Titanilla

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...