Lenti

2015.10.01. 15:37

A határmenti szakaszokra fokozottan figyelnek a polgárőrök

Lenti – Az őszi időszakban hetente több alkalommal is tartanak ellenőrzést a Lenti Polgárőr Egyesület tagjai Lentiben, a város külterületén, illetve a határhoz közeli, rédicsi körzethez tartozó településeken is.

Korosa Titanilla

Az egyesületnek 86 tagja van jelenleg, ők külön beosztás szerint végzik a rendszeres szolgálatokat. Az utóbbi időszakban az illegális migránsok megjelenése külön feladatot ró a polgárőrökre is. A rendőrséggel való együttműködésük szorosabbá vált a közbiztonság megtartásának érdekében.

Gasparics Győző (balra) tájékoztatja Dancs Zoltánt a hegyen (Fotó: Korosa Titanilla)

– A belterületek védelme mellett nagyobb figyelmet fordítunk ilyenkor a külterületekre, a zártkertekre, a pincékre – mondta Gasparics Győző, a szervezet vezetője nemrég, az egyik Lenti-hegyen megtartott ellenőrzésen. – Az őszi időszakban megszaporodnak a fa- és terménylopások és az illegális hulladéklerakások. Ezekre felhívjuk a gazdák figyelmét is, szeretnénk megelőzni az eseteket. Emellett figyelünk a környezet, a természet és az állatok védelmére is, hisz a környezeti károk fele odafigyeléssel elkerülhető.

Gasparics Győző arról is beszélt, hogy az illegálisan bevándorlók megjelenése miatt fokozottá vált az ellenőrzés a határszakaszokon, ami a Lenti Polgárőr Egyesület illetékességi területét is érinti, hiszen a szlovén határ menti falvakban is végeznek a tagok szolgálatot.

– Illegális migránsok elsősorban lakatlan épületekben húzhatják meg magukat átmenetileg, ezért szükséges a lakatlan pincék, hétvégi házak ellenőrzése. Bár egyelőre nem fordult elő ilyen eset a mi területünkön, még nem jellemző a bevándorlók megjelenése – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!