Lenti

2017.02.09. 18:45

Idén is a költségtakarékos gazdálkodás a cél Lentiben

Lenti - A 2017-es évre 3,1 milliárd forint bevételi és kiadási főösszeget fogadott el a város önkormányzati képviselő-testülete csütörtökön, soron kívüli ülésén.

Korosa Titanilla

A főösszeg 57 százaléka működéshez kapcsolódik, jelentős része állami támogatás. Az adóbevételeknél 477 millió forintot meghaladó összeggel terveznek, a négycsillagos szálloda működésétől az idegenforgalmi adóbevételek növekedését várják.

A bevételeknél vannak tételek, melyek alacsonyabbak a tavalyinál, például kevesebb a juttatás a működés általános támogatására és a szociális és gyermekétkeztetési feladatok ellátására.

A négycsillagos hoteltől az idegenforgalmi adó emelkedését várja a város. Balról: Kovács Gábor, Skapér Izabella, Németh Heléna
Fotó: Kósa Róbert

Idén is a költségtakarékos gazdálkodás a cél Lentiben, ennek megfelelően tervezték meg a kiadásokat. Az intézményi működésre vonatkozó összes kiadás meghaladja az 1 milliárd forintot. Beruházásokra 150 millió forinttal számolnak, ezt módosíthatják a jövőben elnyerendő pályázati támogatások. A projektekhez kapcsolódó kötelezettségvállalások összegei jelentős tételek, a fejlesztések nagy részét ezekre a forrásokra támaszkodva tudják kivitelezni. Elhangzott: eddig 17 pályázatot nyújtottak be. Mintegy 150 millió forintot különítettek el felújításokra, köztük például a víz-csatornahálózat fejlesztésére és a III. és IV. háziorvosi körzet rendelőjének rendbetételére.

Az önkormányzat továbbra is biztosítja a tankönyv- és ösztöndíj-támogatást diákoknak, hozzájárul a gyerekek iskolába utaztatásához, segíti a szociális tüzelőhöz jutást, illetve növelik a civilek és a sportszervezetek támogatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!