Lenti

2017.02.02. 19:51

A szűrésre hívják fel a figyelmet

Lenti - Februárban a mellrák megelőzésére és szűrésekre hívja fel a figyelmet a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet egészségfejlesztési irodája a Népegészségügy Program keretében, közösen a kormányhivatallal.

Korosa Titanilla

Kánya Szilvia, az iroda vezetője elmondta: működésük kezdete óta nagy hangsúlyt fektetnek a szűrések szervezésére, végrehajtására.- A járás minden háziorvosi körzetében végeztünk eddig is az egyéb szűrések mellett nőgyógyászati vizsgálatokat, aminek egyik eleme az emlővizsgálat volt - mondta. - Minden évben a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztálya, az egészségfejlesztési iroda, illetve a háziorvosok és Lenti önkormányzata működik együtt. Így bonyolítjuk le a mozgósítást a mammográfiai szűrésre, valamint a buszos szállítást a megyei kórházba, amennyiben igény van rá. A szűrővizsgálatra mindazon 45-65 év közötti asszonyokat várják, akik a szűrőállomástól meghívólevelet kaptak. Hozzátette: februárban a lentieknek szervezik a szűrést, majd a hónap végétől, illetve márciusban a járás további háziorvosi körzeteihez tartozók is bekapcsolódnak a programba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!