Lenti

2017.04.17. 08:53

A Templom téreren locsolkodtak Lentiben

Lentiben húsvéthétfő reggelén a Kerka Kulturális Egyesület néptáncosai első alkalommal szerveztek locsolást a Templom téren.

Korosa Titanilla

A hagyományteremtő céllal életre hívott kezdeményezésre az egyesület valamennyi néptáncosát, a felnőtt táncegyüttes és az utánpótlás csoportok tagjait is meginvitálták.

Fotó: Korosa Titanilla

– Úgy gondoltuk itt az ideje, hogy szervezzünk egy hagyományos húsvéti programot, melyen minél többen részt vesznek a néptáncosok közül, hiszen eddig csak szűk körben tartottuk meg a húsvéti locsolást – mondta Borsos Bertalan, a kulturális egyesület elnöke, aki rövid köszöntő és a locsolóvers elhangzása után indította útjára az első vödör vizet a csoportba összegyűlt lányok felé.

Fotó: Korosa Titanilla

– Szeretnénk ezzel a rendezvénnyel hagyományt teremteni, megismertetni a szokást a fiatalokkal. Így elsőre úgy tűnik, hogy a fiúk mellett szerencsére a lányok is lelkesen vettek részt a locsolásban, reméljük a jövőben sem zárkóznak el ettől a programtól és minél többen csatlakoznak majd hozzánk a következő években.

Az első alkalommal megszervezett húsvéti locsoláson mintegy 50-en vettek részt a néptáncosok közül. A fiúk a hagyományokhoz ragaszkodva több vödör vízzel locsolták meg lelkesen a lányokat, akik így már biztosan nem hervadnak el jövő húsvétig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!