Lenti

2015.12.22. 18:48

Belátta hibáját a kormány?

Lenti – Belátta hibáját a kormány? címmel tartott kedden sajtótájékoztatót a településen Völgyi Zoltán, a megyei közgyűlés jobbikos képviselője és Benke Richárd, a Jobbik helyi alapszervezetének elnöke.

Korosa Titanilla

Ahogy azt Benke Richárd elmondta, a téma aktualitását Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nemrég megjelent nyilatkozata adta, amiben arról beszélt, az állam földeket vásárol a privatizációból befolyó összegből.

Az alapszervezet vezetője szerint a feltett kérdés költői, hiszen nem a józan belátás miatt vásárol majd az állam földeket, hanem egy nemrég megjelent alkotmánybírósági döntés értelmében, amely – módosítva a korábbi, a Jobbik szerint nem egyértelmű határozatot – pontosan kimondja, hogy a földprivatizációból származó bevételekből földet kell vásárolnia az államnak. Az Alkotmánybíróság a korábbi rendeletet a Jobbik és más ellenzéki erők kezdeményezésére megsemmisítette. Ezt a Jobbik saját sikerének tekinti. De fel kell tenni a kérdést, ha a befolyó bevételből a kormány földet vesz, úgy mi értelme van a privatizációnak?

Völgyi Zoltán arról szólt, nem egyértelmű, hogy az állam mennyiért és milyen földeket vásárol majd, ám előny, hogy a kormányzatnak elővásárlási joga van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!