Lenti

2017.05.17. 19:59

Bővülnek a zenei tanszakok Lentiben

LENTI - Intézményi átszervezésről, valamint tervezett iskolai fejlesztésről is döntött tegnap soron kívüli ülésén a képviselő-testület.

Korosa Titanilla

Az átszervezés során bővülnek a választható zenei tanszakok az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola telephelyein, így Rédicsen, Csesztregen, Lovásziban és Pákán is. A tervek szerint a jövőben ebben a négy intézményben is meghirdetik azokat a tanszakokat, melyeket a székhelyiskolában már eddig is tanulhattak a diákok. Az átszervezés az önkormányzatra többlet anyagi terhet nem ró.

Döntöttek a képviselők, hogy hozzájárulnak egy, a tankerületi központ által benyújtandó pályázathoz, mely a lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztését célozza. A tervezett munkák ideje alatt a tanulókat másutt kell elhelyezni, ezért az önkormányzat hozzájárult ahhoz, hogy az egykori 3. számú, Akácfa úti óvoda épületét telephelyként használja az iskola a felújítása ideje alatt. Az ez idő alatt felmerülő karbantartási és közüzemi költségek a tankerületi központot terhelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!