Lenti

2016.05.26. 17:55

Emberséggel, szaktudással - A pedagógusokat köszöntötték Lentiben

Lenti – A járási tankerülethez tartozó nevelési és oktatási intézmények pedagógusait köszöntötték csütörtökön. Mellettük gyémánt- és aranydiplomás nyugalmazott tanárokat is kitüntettek.

Korosa Titanilla

A hagyományok szerint a város önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Lenti Tankerülete szervezte meg az ünnepséget, és részesítette elismerésben a kiemelkedő munkát végzett óvodapedagógusokat, tanítókat, tanárokat. Ez alkalommal húszan kaptak munkájukért kitüntetést.


Az ünnepségen Farkas Katalin, a KLIK lenti tankerületének igazgatója mondott beszédet.

– A magyar köznevelés helyzete soha nem volt egyszerű, a megörökölt poroszos oktatási forma előnyeit és hátrányait érezzük nap, mint nap – emelte ki a tankerületi igazgató. – Küzdünk a változó, bonyolult financiális körülményekkel, a megújításra irányuló törekvésekkel, adottságaink lehetőségeinkhez való illesztésével. Tanuljuk a demokráciát, és sajnos gyakran félre is értelmezzük azt. Munkánkat Magyarország Alaptörvényének szellemében, a mindenkori jogszabályokkal összhangban kell végeznünk. Emlékeznünk illik - folytatta – pedagógus esküszövegünk bölcs útmutatására: minden erőnkkel arra kell törekednünk, hogy választott hivatásunkat emberséggel, szaktudással végezzük, a ránk bízott nemzedéket a magyar hagyományok tiszteletére, és az egyetemes emberi értékek követésére neveljük. Ezen feladatainkat nem szoríthatja háttérbe semmiféle kicsinyes, felkapott, ízléstelen, pedagógus mivoltunkhoz méltatlan meggondolatlanság, mert annak következményeként elveszíthetjük hitelünket, példaértékűségünket, megbecsülésünket.

A rendezvény az elismerések átadásával folytatódott.

A Gönczi-gimnáziumból Kovács Sándorné, a Vörösmarty-iskolából Németh Ágnes és Fracz József, míg az Arany-iskolából Koncz Andrea és Rákos Szilvia részesültek kitüntetésben. A Lámfalussy-szakképzőből Huzián Éva, Csesztregről Vörösné Horváth Ildikó, Rédicsről Tüskéné Kozma Edit, Pákáról Cselényi Jenőné, Lovásziból Dávid Cecília, a Móricz EGYMI-ből Porédos Zsolt, a lenti óvodából pedig Tiszai-Müller Beatrix és Vargáné Szabó Gabriella óvodapedagógusok kaptak elismerést. Kitüntették még Kánya Mártát, a Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat lenti tagintézményének gyógypedagógusát is. Aranydiplomát vehetett át Turi Józsefné és Balás Endréné, gyémántdiplomát pedig Horváth Béláné, Sümegi Béláné, Simon Józsefné és Gerencsér Lajosné nyugalmazott pedagógusok.

Az ünnepség a diákok műsorával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!