Lenti

2016.07.19. 14:49

Értéktábor öt napon át Lentiben

Lenti – A térség és a szomszédos Muravidék helyi értékeivel ismerkedhetnek meg a résztvevő diákok a hétfőn kezdődött ötnapos táborban.

Korosa Titanilla

A hét során több programba bekapcsolódhatnak az értéktábor résztvevői az önkormányzat projektjének keretében. Az első napon megtekintették a bárszentmihályfai szoknyás haranglábat és a lentiszombathelyi Mária-fát, a nemzeti értékekről szóló előadást követően. Kedden a mézeskalács készítésének fortélyaiba nyerhettek betekintést, illetve felkeresték a lenti Rusznyi Albertné mézeskalácskészítő hagyatékát.

Pap Martina, Hermánné Rusznyi Margit és Takács Kitti (balról jobbra) az értéktáborban készített mézeskalácsokat mutatja. Fotó: Kósa Róbert

A további napokon a vessző- és a kosárfonás hagyományaival, illetve Szécsiszigeten a térség gyógynövényeivel ismerkedhetnek meg Lengyelné Csondor Katalin gyógynövényműhelyében. Az utolsó napon pedig a hetési fumu készítését tekinthetik meg, illetve Hácskó Imréné kéziszövő a hetési szőttesek világába kalauzolja el a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!