Lenti

2017.05.24. 17:40

Ezekről döntöttek a képviselők a soros testületi ülésen

A rendezési terv módosításáról, az óvodai csoportlétszámokról, valamint pályázatok benyújtásáról is döntöttek a képviselők szerdán a soros testületi ülésen.

Korosa Titanilla

A következő nevelési év is 11 csoporttal indul el az óvodában. Az intézménybe 67 kisgyermeket írattak be idén, míg 69 nagycsoportost már az általános iskolába. Az óvoda kapacitásának kihasználtsága jó, 252 gyermek jár majd az intézménybe, így a csoportok átlagos létszáma 24 fő lesz.

Továbbá döntöttek a képviselők a rendezési terv módosításáról, három erre vonatkozó kérelem megvitatását követően. A változtatások lehetővé teszik például a Deák utcában egy 20 lakásos társasház felépítését a jövőben.

Emellett több pályázat benyújtásáról határozott a testület. A tervek közt szerepel egy kamerarendszer kiépítése a művelődési központ és a könyvtár környezetében. Döntöttek a rendkívüli szociális támogatás igényléséről, valamint egy következő kiírás az iskolai konyhák fejlesztését szolgálná. A pályázható összeg utóbbi esetében 20 millió forint, az önerőt az önkormányzat biztosítja.

Az ülésen emellett elfogadták több helyi intézmény 2016-os évre vonatkozó szakmai beszámolóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!