Lenti

2016.11.20. 14:03

Felavatták Lenti négycsillagos szállodáját

Lenti - Történelmi jelentőségű a Thermal Hotel Balance és a fürdőfejlesztés megvalósulása a városban – hangzott el vasárnap a projektzáró és avató ünnepségen, melyen Kövér László, az Országgyűlés elnöke mondott beszédet.

Korosa Titanilla

A szálloda konferenciatermében tartott ünnepségen először Horváth László polgármester köszöntötte a vendégeket. Mint mondta: a város több évtizedes álma vált valósággá azzal, hogy egy négycsillagos szálláshely létesült, ami rendezvényhelyszín is egyben. A fejlesztéssel Lenti feljebb lépett a turisztikai szereplők sorában. A polgármester ezt követően köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik közreműködtek a beruházás megvalósításában, külön kiemelve Naszvadi György államtitkárnak, Vigh László országgyűlési képviselőnek, valamint dr. Pál Attilának, a zalai megyegyűlés elnökének segítségét.

Vigh László arról beszélt: mérföldkőhöz érkeztek, ahonnan szeretnének továbblépni. Mint mondta: az utóbbi időszakban több fejlesztés is megvalósult választókerületében, illetve olyan továbbiak indulnak el, amelyek meghatározzák a megye fejlődését a következő évtizedekre. Lentiben is sikerült megvalósítani, amit megálmodtak, aki ide jön, az a megye délnyugati részének Riviérájára érkezik. Hozzátette: ez a fejlesztés a következő időszakban eldönti a település sorsát.

Fotó: Katona Tibor

Ezt követően Kövér László szólt az egybegyűltekhez.

– Ezzel a létesítménnyel Lenti és a Kerka-völgye ismét tett egy jó lépést azon az úton, hogy a korábbi hátrányait maga mögött tudva előnyére változtathatja földrajzi adottságait – mondta, utalva arra, hogy a határ menti fekvés Lentinek hosszú évtizedeken át hátrányt jelentett. – Ez a vidék megszenvedte a belpolitikai élet gazdasági következményeit is, 2002 után itt is megtorpant a fejlődés, megindult egyfajta visszaesés.

Majd arról beszélt: ígéretes, hogy a 2014 és 2020 közötti európai uniós finanszírozási időszakban 400 milliárd forint fordítható a határ menti települések fejlesztésére. Mint mondta: a térség jelentős turisztikai célpontja lehet a hotel, amely jó időszakban nyílt meg, hiszen 2010 és 2015 között 39 százalékkal nőtt a vendégek száma és a szálláshelyek bruttó árbevétele is több mint 50 százalékkal emelkedett.

Ezt követően rövidfilmen mutatták be a beruházás folyamatát, az ünnepélyes szalagátvágásra pedig a szálloda előtt került sor. A rendezvényt követő fogadáson dr. Pál Attila pohárköszöntőjében arról beszélt, hogy történelmi eseményen vannak túl, ilyen beruházás a város életében még nem volt, de – mint fogalmazott – nem biztos, hogy nem lesz újabb a jövőben. Hozzátette: büszke arra, hogy gyógyhellyé nyilvánították Lentit, hiszen így a fürdővárosok elitklubjának lehet tagja.

A rendezvényen részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, dr. Gyimesi Endre, a megye díszpolgára, Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága ügyvezető igazgatója, illetve a megye több vezető közéleti személyisége, intézményvezetője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!