Lenti

2017.03.23. 19:00

Foglalkoztatásra is lehetőség nyílt

Lenti - Folyamatosan javítanak, karbantartanak városszerte a Lenti Városüzemeltető Nonprofit Kft. dolgozói. Emellett több programba is bekapcsolódott a cég.

Korosa Titanilla

Jelenleg a rossz állapotban lévő köztéri padokat javítják, festik. Emellett 27 darab szemetest is felújítottak az elmúlt időszakban, míg korábban a kft.-nek helyet adó épület belső modernizálását, például ügyfélszolgálati tér kialakítását is elvégezték.

A talajelőkészítés után az elmúlt napokban a hagyma elültetése volt soron. Balról Varga Andrásné, Kovács Lászlóné, Buzás Zoltánné, elöl Pál Nikoletta, mellette Bogdán Tibor Fotó: Korosa Titanilla

- A karbantartások mellett a kft. telephelyén virágmagokat vetnek - tájékoztatta lapunkat Czigány Tibor, a Lenti Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője. - A virágokat a későbbiekben kiültetik majd a város különböző pontjain. Emellett bekapcsolódtunk egy mezőgazdasági programba, amelynek keretében 15 személy foglalkoztatására nyílik lehetőség, valamint jelentős összeget különítettek el eszközbeszerzésre is. A tervek szerint talajmarót, pótkocsit, szárzúzót és egy kisebb traktort is vásárolhatunk. A kft. telephelye mellett területet vásároltunk, ahova fákat, tujákat ültetünk, ezek szintén a várost csinosítják majd. Emellett termelünk krumplit, paprikát, hagymát és egyéb konyhakerti növényeket a városi közintézmények számára. A másik program pedig a helyi sajátosságokra épül. Ebben szintén 15 főt foglalkoztatnak. Ezen kívül eszközbeszerzésre is lehetőséget ad.

- Emellett a helyi értékek házának környékét is rendbe tesszük. Kerítést építünk, javítjuk a meglévőt, valamint az udvaron megépül majd egy térköves, nyitott pavilon is, kemencével - zárta tájékoztatását az ügyvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!