Lenti

2016.06.13. 15:36

Futónap Lentiben

Lenti - Kegyes volt az időjárás a futókhoz az elmúlt vasárnapon megrendezett versenyen, jó eredményekkel értek célba az indulók. Az Iszkiri Futóklub Egyesület által szervezett futónapon 225 versenyző vett részt.

Korosa Titanilla

A futóklub idei első versenyén négy távra lehetett nevezni. A szervezők ez alkalommal is gondoltak

a gyerekekre, családokra, akik körében a 800 méteres táv volt a legnépszerűbb. Erre összesen 74-en regisztráltak, a gyerekek közül többen szüleikkel együtt futották le a távot. Az 5 km-es versenyre 47-en, a 10 km-re 61-en, míg a félmaratonra 43-an neveztek. A futók többsége a környékről, illetve a Dunántúlról érkezett, találkozhattunk zalaegerszegi, szombathelyi és budapesti indulókkal, de mellettük Szlovéniából és Ausztriában is neveztek a versenyre.

Fotó: Kósa Róbert

A 800 km-s útvonalat az üdülőövezetben, illetve a gyógyfürdő körül jelölték ki, a többi táv pedig Lendvadedes felé vezetett. A 21 km-es útvonal a Tenke-hegyen keresztül elérte a lendvai Vinárium kilátót, majd onnan indultak a futók vissza a városba.

- Ez az erdei környezet bármely másikkal felveheti a versenyt – mondta Hőninger János szervező, az egyesület tagja. - Szerettük volna megmutatni az ide érkező versenyzőknek, milyen jó terület van itt a futáshoz. Előző, téli versenyünk sík terepen zajlott, most a kilátóig jelöltük ki a hosszabb távot, aminek teljesítése rendkívül megerőltető volt és komoly felkészültséget igényelt. A félmaraton útvonala meredek szakaszon vezetett fel a hegyen és az út állapota sem a legjobb itt, de szerencsére sérülés nem történt és nagyon jó eredményekkel futottak be a versenyzők. Felkészültségüket bizonyítja, hogy szinte mindenki 2 órán belül teljesítette a távot, ami egy sík terepviszonyok közötti versenyeredménynek felel meg. A rövidebb távok is népszerűek voltak, 10 km-en is igen erős mezőny gyűlt össze. Úgy gondolom jól sikerült a verseny és a chipes időmérés is nagy előrelépést jelentett.

A versenyt követően több korcsoportban is eredményt hirdettek és számos ajándék is várta a versenyzőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!