Lenti

2017.06.29. 17:41

Indokolatlan hívások

LENTI Az orvosi ügyelet ellátásáról szóló beszámolót is tárgyalta csütörtöki soros ülésén a Lenti Kistérség Többcélú Társulásának tanácsa.

Korosa Titanilla

A tájékoztatóból kiderült: tavaly közel 2300 beteget láttak el az orvosi ügyeleten. A házhoz hívások és az indokolatlan értesítések száma magasabb volt, mint 2015-ben, viszont a betegforgalom összességében alacsonyabb számot mutat.

Az indokolatlan hívások oka egyrészt, hogy a betegek a munkaidőbeosztásuk miatt nem tudják a háziorvost felkeresni, ezért inkább az ügyeleten kérnek ellátást, illetve olyan problémák miatt is a szolgálathoz fordulnak, amelyek nem tartoznak a sürgősségi ellátás körébe.

Az ülésen elfogadták a kistérség településeinek polgármesterei a költségvetés módosítását is, erre azért volt szükség, mert Ramocsa kivált a társulásból.

Szó volt még a Lenti központú Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ elmúlt évi szakmai munkájáról, illetve az intézmény fejlesztési terveiről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!