Lenti

2016.04.21. 15:26

Júniusban megnyit a Thermal Hotel Balance négycsillagos szálloda (x)

Lenti – Minőségi ugrást jelent a város és a régió életében a júniusban megnyíló Thermal Hotel Balance négycsillagos szálloda, mely olyan magas színvonalú szolgáltatásokat kínál, amik itt eddig nem voltak elérhetők a vendégek számára.

Korosa Titanilla

A régióban 60 kilométeres körzetben nem található hasonló négycsillagos szálláshely, melynek létjogosultságát földrajzi fekvése is meghatározza, hiszen Ausztria, Szlovénia és Horvátország szomszédságában található, így a külföldi vendégek számára is könnyen elérhető. Az új szállodával Lenti feljebb lép a fürdővárosok rangsorában és egy új, egzisztenciálisan jobb helyzetben lévő fizetőképesebb és igényesebb vendégkör fogadására nyílik lehetőség Lentiben.

A több mint 3 milliárd forint értékű beruházás keretében megvalósuló négyemeletes szálloda első három emeletén 92, túlnyomó többségében erkélyes, superior és superior plus szobák várják a vendégeket, míg a negyedik emeleten két önálló lakosztályt alakítottak ki terasszal és jacuzzival. A legfelső szinten található a wellness részleg is, ahonnan csodás kilátás nyílik Lentihegyre. Itt élménymedence, finn-, aroma- és infraszauna, gőzfürdő, valamint külön bár – a Skybar- teszi teljessé a vendégek pihenését. A szobákban a korlátlan széles sávú internetet ingyenesen használhatják a vendégeket, emellett a bejelentkezést követően az interaktív hotelrendszer a televízió készülékeken keresztül már személyre szólóan köszönti a szobák lakóit. Az információs hálózaton keresztül a szállóvendégek tájékozódhatnak  programokról, a térség látnivalóiról és egyéb információkról is. A televíziók hagyományos használatra is alkalmasak természetesen, közel 40 különféle csatornára is kapcsolhatnak a lakók.

A fedett fürdő élményvilága a csúszdák mellett különféle masszázselemekkel várja a vendégeket

A földszinti étterem 280 főt is tud fogadni egyszerre, mellette téli kert és rendezvények lebonyolítására is alkalmas terasz szolgálja a vendégeket igényeit. Az étlap  széles körű gasztronómiai kínálatot nyújt, valamint helyi és térségi sajátosságokkal is szolgálnak. Az érkező vendégek a hotel saját, 94 férőhelyes őrzött parkolójában hagyhatják járművüket. Érkezést követően a gyerekek pedig elfoglalhatják a földszinti játszószobát, vagy a kültéri játszóteret is.

Hiányt pótol  a szálloda a konferencia – turizmus terén is, hiszen itt a 250 fős, szekcionálható konferenciaterem nagyobb rendezvények, konferenciák mellett üzleti találkozók, képzések lebonyolítására is alkalmas, így cégek, intézmények és vállalkozásokis igénybe vehetik. A létesítményben a megosztott, nagy sebességű internet kapcsolat  a rendezvények résztvevőinek is elérhető, illetve videokonferenciák megrendezésére is kiválóan alkalmas.    Emellett a szakmai programok résztvevőinek a szállás is biztosított.

A szálloda sokoldalú kínálatában a fiatalabb vendégek és a kisgyermekes családok is megtalálhatják a számukra megfelelő szolgáltatásokat. A földszinten játszószoba, míg a hotel kertjében különféle játékokkal felszerelt tér is rendelkezésükre áll

A hotelt fedett folyosó köti össze a gyógyfürdővel, melynek szolgáltatásait a szállóvendégek díjmentes vehetik igénybe. A  beruházás keretében a gyógyfürdő fedett komplexuma is bővült egy új élményvilággal. Itt minden korosztály találhat számára vonzó élményt. A fiatalokat csúszdás élménymedence várja  élmény- és játékelemekkel, óriás- és gyermekcsúszdával, valamint a kisgyermekeknek szóló pancsolóval. Emellett létesült egy melegvizes élménymedence is, amiben különféle masszázs élményelemekkel – masszázságyak, buzgárok, nyakzuhany, pezsgőülőke – szólítják meg  a vendégeket.

– Konkrét foglalásokkal rendelkezünk májusra és júniusra, külföldről és belföldről is, az érdeklődés folyamatos – mondta Kutfej Attila, a szállodát is üzemeltető Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója. – A lenti fürdő a négycsillagos szállodával együtt hazai és nemzetközi tekintetben is egy igazán jelentős komplex turisztikai attrakciót képvisel. Szolgáltatásaink sokszínűségét mutatja, hogy a fürdő és a gyógyászati szolgáltatások mellett több éve üzemeltetjük a  termálkempinget és panziót most mindehhez társul  a  négycsillagos hotel. A Lenti Gyógyfürdő Kft. így több mint 100 főt alkalmaz, ezzel a város egyik legnagyobb foglalkoztatójává  válik.

Az ügyvezető beszélt arról is, hogy a szálloda menedzsmentje már összeállt, a hotel vezetésével egy gyakorlott osztrák szakembert bíztak meg. A további,  még betöltetlen helyekre a felvétel folyamatos. (x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!