Lenti

2015.08.03. 12:22

Kasza Tibit nem a szél hordja össze - két lábbal áll a földön

Lenti - Évtizedek óta a közönség előtt éli életét Kasza Tibor, az egykori Crystal együttes szövegírója, frontembere, akit az utóbbi időben saját show műsorában láthattunk a televízióban.

Korosa Titanilla

Legutóbb a nyári esték programsorozat egyik fellépőjeként járt Lentiben, ekkor beszélgettünk vele.

- A tv-s szereplések mellett mennyi időd jut zenélésre? Nem gondoltál új zenekar alapítására?

- Rekordokat dönt ez az év, az autóban élek, ami fárasztó, de a közönséggel való találkozó mindig élmény. Minden hétvégén van fellépésem, most is hét, az ezt megelőzőn pedig hat, úgyhogy sokat koncertezek, év végén lesz egy nagykoncert is. Figyelek arra, hogy egy-két új dal is kijöjjön arra. Ilyenkor kizárólag Kasza Tibor dalok hangoznak el, mint a Hullócsillag, a Vallomás, a Helló idegen (ezeket a lenti közönség is hallhatta). Annyira önazonos most amit csinálok, annyira ez vagyok én, hogy hogy nem érzem, hogy szükség lenne zenekarra. Úgy érzem az egyéni teljesítményeknek kedvez a világ, kevésbé mennek a formációk.

- Amilyennek a Kasza! showban lát a közönség mennyire szól a képernyőnek? Milyen vagy a valóságban?

- Abszolút egyezik. Én nem játszom szerepeket, ahhoz rövid az élet. Ha valami nem tetszik az is és annak ellenkezője is egyből meglátszik rajtam. Ha valamiben ott a humor arra rárepülök, ha nincs benne akkor azon röhögök. Próbálok önazonosan, úgy működni, ahogy érnek a dolgok és nem rájátszani.

- Keresed a feladatot vagy már megtalál a feladat?

- Is-is. Nyilván azért jelentkezni kell a feladatra, de ha jól csinálod a dolgod, egyre több minden talál meg. De ehhez jól kell csinálni és egyéb frontokon is mutatni, hogy önállóan is potens vagy és van benned kakaó, mert akkor vagy igazán izgi egy feladatra, és nem akkor, ha  fuldokolsz és kapaszkosz, hogy húzzanak ki.

- Hogyan tudsz megújulni?

- Sokmindenbe belekóstoltam, hogy az élet színessége meglegyen. Nem próbálok erőszakosan megújulni. Addig tudsz a felszínen maradni, amíg meg van benned az éhség arra, hogy kövesd a folyamatokat. Amikor azt érzed, hogy kicsit elment melletted a világ, akkor az jó jelzés a váltásra. Ezt én még nem érzem, a megújulást a hétköznapok hozzák. Két lábbal állok a földön, ami annak is köszönhető, hogy szegény családból származunk és sok munka volt, amíg felépítettem a karrierem, saját magam. Ez sem tart örökké, addig kell okosan csinálni amíg megvan. Próbálok mindent tudatosan csinálni, irányítani, felépíteni a stratégiát, nem csak ahogy a szél összehordja, tudom merre megyek.

- Folytatódik a Kasza! show?

- Terveim szerint igen, tavasztól folytatódik, szinte biztosan. Azt kell megváltoztatnunk, hogy kicsit játékosabb legyen, másabb legyen, mert sajnos van egy max. 25-30 ember, akik egy csatornához vannak elkötelezve és a nézők számára is érdekesek, de ők túl sokszor jerülnek képernyőre, nincs körülöttük akkora és annyi történés, hogy újra és újra érdekesek legyenek. Világsztárok már nem hívhatók, nincs rá lehetőség. Az unalomig ismételt magyar sztárokért pedig, akik elmennek és ugyanazt a sztorit modják el nem ül le a közönség a tv elé. Négy évad után én is úgy éreztem, hogy változtatások nélkül nem lehet továbbmenni.

- Tudvalevő rólad, hogy fotózol is. Milyen fotózásokat vállalsz? Igaz, hogy Tibi Williams névvel álcázod magad?

- Nem, ez csak egy regisztrációs név volt. Röhögtem is rajt, amikor hallottam. A képeimen a saját nevet használom. Fotózásokat nem vállalok, csak kreatív dolgokat csinálok, van saját műtermem. Mostanában kevés idő jut rá, de lehet, hogy később újra fontossá válik az életemben, hiszen a Kínában töltött fél év alatt is szinte csak a divatfotózásból éltem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!