Lenti

2017.03.29. 18:54

Kevesebb bűneset történt Lentiben

A Lenti Rendőrkapitányság elmúlt évről szóló beszámolóját is tárgyalták az önkormányzati képviselők a szerdai soros ülésen.

Korosa Titanilla

A rendőrkapitányság közbiztonságról szóló beszámolójából kiderült: az elmúlt évben tovább csökkent a regisztrált bűncselekmények és a közlekedési balesetek száma a térségben. A zalai bűncselekmények hat százaléka történt a Lenti Rendőrkapitányság illetékességi területén, ezek 36 százalékát követték el Lentiben. Ez a szám azt mutatja, hogy Lenti országosan is a legbiztonságosabb települések közé tartozik. A tájékoztató kapcsán szó volt a migrációs helyzetről is. Ezzel kapcsolatban elhangzott: tavaly a kapitányság illetékességi területén főként megelőző tevékenységet, ellenőrzéseket végeztek, jelentősebb feladatokkal nem kellett itt szembenézni. Az országból kivezető utak forgalmának ellenőrzésekor azt tapasztalták a rendőrök, hogy a migránsok ezt a területet elkerülik.

Az ülésen a továbbiakban pályázatok benyújtásáról is döntöttek. Ezek közt szerepelt az inkubátorház tervezett felújítása is. A projekt keretében sor kerülne energetikai korszerűsítésre, hangszigetelésre az irodák között, a nyitott folyosók zárttá alakítására, belső megújításra és infokommunikációs fejlesztésre is. A tervek közt szerepel még a ház környezetének parkosítása, valamint bekötő út és járda építése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!