Lenti

2015.11.23. 16:52

Lenti legaktívabb véradóit köszöntötték

Lenti – Mintegy száz sokszoros lenti véradót tüntetett ki az elmúlt héten a Vöröskereszt területi szervezete.

Korosa Titanilla

A Véradók Napja alkalmából köszöntötték ünnepi műsor keretében a település legaktívabb véradóit.

A rendezvényen Rosta Gáborné lenti területi vezető mellett dr. Baracskai Józsefné, a Vöröskereszt Zala megyei szervezetének vezetője, valamint Kustán Sarolta megyei véradó koordinátor is megosztotta gondolatait a jelenlévő véradókkal.

A képen a legtöbbször vért adók: (b-j) Lukács Róbert, Lipák István és Gyanó József (fotó: Kósa Róbert)

– Ma az egészségügy a véradók nélkül béna szervezet lenne – hívta fel a figyelmet a véradás jelentőségére dr. Baracskai Józsefné. – A vért nem lehet pótolni semmiféle műanyaggal, semmiféle csodaszerrel. Ez azt jelenti, hogy a véradók tette, tevékenysége nagyon felértékelődik.

A Vöröskereszt megyei képviselői kitüntetést adományoztak a húszszoros, vagy annál többszörös véradóknak, összesen 97-en részesültek ez alkalommal elismerésben. Külön kiemelték a 98 alkalommal vért adó Lukács Róbert, a nyolcvanszoros véradó Wünsch Gábor, valamint a hetvenkilencszeres segítő Gyanó József és Lipák István aktív részvételét.

A rendezvényen elhangzott: Lentiben mintegy 500 fő a véradók száma, közülük egy-egy véradáson 100-120-an is megjelennek. Ez a magas szám biztosítja, hogy ebben a térségben minden véradás alkalmával megfelelő mennyiségű vérhez jut az ellátó szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!