Lenti

2017.02.19. 16:30

Nyitottság, tenni akarás - Lentikápolnán és Mumorban az időseket köszöntötték

Lenti - Az elmúlt hétvégén a mumori és a lentikápolnai városrészben is köszöntötték a szépkorúakat.

Korosa Titanilla

A korábbi hagyományoknak megfelelően idén is felköszönti a település önkormányzata a Lentiben élő időseket, köztük az öt városrész nyugdíjas lakóit. A hétvégén Mumorban és Lentikápolnán is ünnepi műsorral és vacsorával várták a szépkorúakat. A rendezvényeken Horváth László polgármester is köszöntötte a vendégeket.

Simon Béla (balra), Molnár Ferenc és Molnár Ferencné a lentikápolnai idősek számára megrendezett ünnepségen
Fotó: Korosa Titanilla

- A mai idősebb generációra, talán az egész nemzedékre jellemző a nyitottság az újdonságokra, a tenni akarás. Mindezen tulajdonságok azt teszik lehetővé, hogy a mai hatvanon túliak lelkes ötvenévesek legyenek, a hetvenen túliak lelkes hatvanévesek, energikusak, legyenek elképzeléseik, törekvéseik, saját álmaik - mondta a polgármester. Hozzátette: az ünnepség szép hagyomány, de nem jelenti azt, hogy csak ezen a napon figyelnek az időskorúakra és foglalkoznak a problémáikkal.

A mumori városrészben mintegy negyvenen vettek részt az ünnepségen, melyen az Arany János iskola diákjai Pék András pedagógus közreműködésével verses-zenés műsorral készültek az időseknek, majd az est vacsorával ért véget.

Mumorban is köszöntötték a szépkorúakat. Balról: Bazsika Ferenc, Bazsika Ferencné, Bazsika Sándorné, mellette Kovács Árpádné

Lentikápolnán is szép számmal vettek részt a rendezvényen, a népesebb városrészben mintegy 70 időskorú látogatott el a kultúrházba. A 60 év felettiek mellett idén a megváltozott munkaképességű lakókat is meghívták. A városrészben hagyományosan nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az időseknek szervezett műsorban a helyi gyerekek, fiatalok lépjenek fel, így az unokák köszönthetik a nagymamákat, nagypapákat, és egyfajta családi ünneppé válik a rendezvény. Idén is külön előadással készültek az óvodások és a nagyobbak is, verssel, színjátékkal és zenés produkciókkal szórakoztatták a közönséget, valamint környékbeli vendégelőadó is érkezett Herman Gréta énekes személyében, aki ismert slágereket adott elő. A program vacsorával és nótaesttel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!