Lenti

2016.04.03. 10:03

Ülésezett a Lenti Kistérség Többcélú Társulásának tanácsa

Lenti - Az orvosi ügyelet ellátásával kapcsolatos feladatokról is tárgyalt nemrég legutóbbi ülésén a Lenti Kistérség Többcélú Társulásának tanácsa.

Korosa Titanilla

Az ügyeletet ellátó Emergency Service Kft. 2015-ös munkájáról szóló beszámolót fogadták el a társulási tanács jelen lévő polgármesterei. A beszámolóból kiderül, az éves betegforgalomban 2569 főt érintett, az ellátásban részesülők legnagyobb hányadát lentiek adták. A szakszemélyzet száma jelenleg kielégítő, azonban itt is érezhető az országosan is jellemző orvoshiány, illetve egy-két esettől eltekintve a helyi orvosok nem vesznek részt az ellátásban. Mindezeknek oka lehet, hogy a zalaegerszegi és nagykanizsai sürgősségi ellátás elszívja az orvosokat, illetve az ügyeleti ellátás alacsony bérezése nem vonuló a szakemberek számára. Az ülésen kérdésként elhangzott, hogy vannak települések, ahol a többihez képest sok az indokolatlan hívás száma. Rédei József, az Emergency Service Kft. ügyvezetője ezzel kapcsolatban elmondta, a lakosság sokszor a háziorvosi rendelés meghosszabbításának gondolja az ügyeletet, ezzel leterhelik az ellátó személyzetet és nehezítik a sürgős esetek azonnali ellátását. Elhangzott: az indokolatlan hívások aránya országosan 67, Lenti telephelyen 68 százalék, vagyis megfelel az átlagnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!