Lenti

2016.01.09. 15:29

Városnapot tartottak Lentiben

Lenti - Szombaton ünnepi műsor keretében vehették át a város idei díjazottjai kitüntetéseiket.

Korosa Titanilla

Szombaton délután a szokásoknak megfelelően szentmisével vette kezdetét a 37. városnapi rendezvény a Szent Mihály templomban, amit ünnepi program követett a művelődési központ színháztermében. A rendezvényen Horváth László polgármester köszöntötte a nagy számú közönséget, majd dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára mondott beszédet.

Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára
Fotó: Kósa Róbert

Az idei rendezvényen többeket is díjazták a településért tett kiemelkedő tevékenységükért. Lenti városért díjat kapott Gróf Ferencné, a Bölcsőde vezetője, a város oktatásáért díjat Boa Szilvia, a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola pedagógusa kapta. Lenti város ifjúsági sportjáért díjat kapott Nagy Bence, a Lenti Torna Egylet labdarúgója, a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola tanulója.

A kitüntetettek nevében Gróf Ferencné mondott köszönőbeszédet
Fotó: Kósa Róbert

A város közösségi életéért díjat a lentikápolnai Ruzsicsné Tóth Rózsának ítélték oda. Lenti város egészségügyéért díjban részesült Bacsa Józsefné, a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet gyógytornásza, szociális gondoskodásért és gyermekvédelemért díjat kapott Horváth Beáta, a Kolping Gondozási Központ Lenti intézmény részlegvezetője, a város gazdálkodásáért díjban pedig a Zalaroad Kft. részesült, a cég képviseletében a kitüntetést Tiszai Zoltán ügyvezető vette át.

A műsorban a terézvárosi Tóth Aladár Zeneiskolából érkezett Bácsy Schwartz Zoltán hegedűjátékát hallhatta a közönség, akit Pozsár Andrea kísért zongorán, mellettük színpadra lépett az Új Muravidék Citerazenekar és a Kerka Táncegyüttes is. A program este a Rendezvénytéren  forralt boros koccintással és tűzijátékkal ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!