Letenye

2016.06.12. 16:51

Akadálypálya és motorfecskendő-szerelés - Mindent beleadtak a tűzoltók csapatai

Letenye - A Zala Megyei Tűzoltó Szövetség vasárnap Letenyén rendezte meg az önkéntes és létesítményi tűzoltók megyei versenyét.

Mirkó Imre

A kisváros sportpályáján szervezett versenyre 15 csapat jött el jellemzően Zalából. Ugyanakkor Vasból és Somogyból is érkeztek csapatok, sőt a horvátországi Hodosanból is, közölte Strázsai Zoltán, a rendező tűzoltó szövetség elnöke. A feladatok között akadálypálya, valamint kismotorfecskendő-szerelés is volt retró és modern kategóriában.

A becsehelyi női csapat (Fotó: Mirkó Imre)

A Mura Mentőcsoport csapata

A 800-as retró kismotorfecskendő kategóriában, felnőtt női korcsoportban első lett az alsópáhoki tűzoltóegyesület, második a balatonszentgyörgyiek női csapata, a dobogó harmadik fokára a lakhegyiek állhattak. A 800-as férfi retró kategóriában Becsehely győzött, 2. lett Alsópáhok, 3. pedig Balatongyörök. Ugyanebben a kategóriában ifjúsági verseny is volt, ezt a hévíziek nyerték meg, 2. lett Balatonszentgyörgy, harmadik Becsehely. 800-as retró gyermek kategóriában (14 év alattiak) Balatonszentgyörgy győzött, 2. lett Lakhegy. Szintén 800-as kismotorfecskendő, de modern kategóriában első lett a Becsehely ÖTE csapata, második a balatongyöröki felnőtt férfi csapat. Ifjúságiban is a becsehelyiek lettek az elsők, majd Hévíz következett. A becsehelyi hölgyek a modern kategóriában elsők lettek.

A letenyei ifjúsági csapat

A CTIF-ben - ez egy nemzetközi szabvány szerinti akadálypálya - ifjúságiban első lett a becsehelyi, 2. a hévízi csapat. Szintén CTIF-ben az ifjúsági fiúk között első Letenye, második Becsehely, harmadik Hévíz. Ebben a kategóriában a felnőtt férfiak közül első lett a Becsehely, másodikként végzett a Mura Mentőcsoport gárdája. A hölgyek között a becsehelyiek lettek a legjobbak. A program során Cseresnyés Péter államtitkár négy tűzoltóegyesületnek adott át pályázat útján elnyert laptopot. A megyei versenyt jövőre Szepetneken rendezik meg.

Címkék#Letenye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!