Letenye

2017.04.15. 13:52

Az 1956-os emlékmű felújítására pályáznak

Letenye – A határ menti város képviselő-testülete a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által kiírt ,,Büszkeségpont” felhívásra pályázatot nyújtott be.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Farkas Szilárd polgármester elmondta: a pályázat célkitűzése az 1956-os forradalmat és szabadságharcot, valamint a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző, a hősöknek és az áldozatoknak emléket állító, úgynevezett ,,Büszkeségpontok” létrehozása. A kiíró reményei szerint a „Büszkeségpontok” hozzájárulnak a társadalmi emlékezet ébren tartásához, valamint a közös értékeken, múlton és kultúrán alapuló magyar közösségi identitás erősítéséhez.

Fotó: Látványterv

A letenyei képviselőtestület nyertes pályázat esetén  a városi könyvtár előtt található, már meglevő emlékművet újítaná fel. A sikeres pályázat esetén nyújtott támogatás összege meglevő emlékmű felújításához 2.500.000 forint, amely támogatást nem kell visszatéríteni, s előfinanszírozott.

A felújítás során a jelenlegi kopjafákat és Somogyi Tibor emléktábláját egyazon emlékmű-talapzaton helyeznék el, mert így azok jobban védve lennének az időjárási viszontagságoktól, ugyanakkor méltó megjelenést kölcsönöznének az emlékműnek, mely elé térkőburkolatot raknának le.

A látványtervet az ÉKKÖV Kft.  munkatársa, Timár Adrián tervezte – tette hozzá végül Farkas Szilárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!