Letenye

2016.07.29. 12:25

Biztos határvédelem

Rédics, Letenye – Pénteken a zalai határszakasz védelmét a rendőrség vezetőivel együtt tekintette meg Vigh László, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Pásztor András

A parlamenti képviselő először a rédicsi határátkelőnél tájékozódott, ahol megtekintette a Rendészeti Együttműködési Központot. Az épületben négy ország – Magyarország, Horvátország, Szlovénia és Ausztria – rendvédelmi szakemberei dolgoznak közösen, legfőbb feladatuk a különféle bűncselekményekkel kapcsolatos információk továbbítása.

– Az 54 kilométer hosszúságú magyar-szlovén határszakaszon egyrészt dróthálóval, másrészt járőrökkel biztosítjuk a védelmet – árulta el Nagy Zoltán alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság idegenrendészeti osztályvezetője, aki hozzátette: havonta több alkalommal a lenti és a lendvai rendőrök közösen is járőröznek, illetve a zalai állomány rendszeresen végez mélységi ellenőrzéseket is a térségben. – Ennek a munkának érzékelhető eredménye is van, hiszen míg tavaly ugyanebben az időszakban 490 illegális határátlépővel és 50 embercsempésszel szemben intézkedtünk, addig idén 85 főre csökkent a elfogott migránsok, illetve 7 főre az embercsempészek száma.

Vigh László parlamenti képviselő (balról) Molnár Gábor és Végh Norbert járőrrel ellenőrzi a Letenyénél telepített drótkerítést

A parlamenti képviselő ezt követően a letenyei határátkelőnél is tájékoztatást kért az adatokról. Mint az kiderült: a magyar-horvát határszakasz ezen részén utoljára két hónapja történt elfogás.

Letenyén amúgy az ősszel kialakított tranzitzóna is áttelepítésre kerül, a technikai berendezések, eszközök nagy részét már el is szállították Ásotthalomra, az ottani tranzitzóna kialakításához.

– Az elmúlt hetekben történt terrorcselekmények miatt döntöttem úgy, hogy tájékozódom a zalai határszakasz védelméről – mondta Vigh László, aki hozzátette: tapasztalva a készültséget, illetve megismerve az eredményeket kijelenthető, hogy a határzár jól működik és a magyar kormány képes megvédeni az ország lakóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!