Letenye

2016.12.30. 12:44

Pezsgős koccintás a Mura hídon

Letenye - Immár 2005 óta pezsgős koccintással köszöntik az új esztendőt a magyar és horvát rendőrök és települési vezetők.

Mirkó Imre

A régi letenyei határátkelőhelyen lévő Mura híd közepén pénteken délelőtt ezúttal a nagykanizsai rendőrkapitány, Letenye polgármestere és a prelogi (Perlak) rendőrparancsnok mondott köszöntőt. A hagyományos óévbúcsúztató koccintáson Molnár József ezredes a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vezetője úgy fogalmazott, a két rendőrség együttműködése évről-évre egyre jobb, bár azt nem tudni, hogy mit hoz a jövő. Farkas Szilárd letenyei városvezető a két ország rendvédelmi szerveinek találkozóján arról is szólt, hogy Letenyei együttműködése is jó a horvát határmenti településekkel.

Molnár József rendőr ezredes koccint a horvát rendőrökkel. (j1) Farkas Szilárd letenyei polgármester.

A jövőre vonatkozóan a kulturálison túl már horvát-magyar gazdasági együttműködésről is beszélhetünk, mert számos pályázatot nyújtott be a kisváros horvát partnereivel közösen - mondta Farkas Szilárd. Ivan Sokac prelogi rendőrkapitány városa polgármesterének jókívánságait is tolmácsolta és elmondta, a mindennapi munka mellett a turisztikai szezont is beleértve gördülékeny volt az együttműködés. A köszöntők után a hídon megbontották a pezsgőket, majd a koccintás után közös ajándékozással végződött a 11 éve kezdődött határmenti pezsgős koccintás.

Címkék#Letenye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!