Letenye

2016.05.29. 09:13

Rapsicokat terelne egyesületekbe a megyei horgász szövetség

Letenye - Szombaton a letenyei városházán tartotta választmányi ülését a Horgászegyesületek Zala megyei Szövetsége.

Mirkó Imre

A megyei horgászegyesületeinek képviselőit elsőként Farkas Szilárd polgármester köszöntötte, majd Makovecz Tamás elnök számolt be a szövetség 2015-ös munkájáról. Többek között elfogadásra került a felügyelő és a versenybizottság beszámolója és a halőrzési tevékenység is. A korábbi alelnök Gerócs György lemondott, a posztra Komáromy Zsoltot választották meg. Az idén a hivatásos halőrök heti szinten, váratlanul érkeztek a Muravidéki vizekre, ahol túlságosan elszaporodott az ún. rapsickodás - mondta lapunknak a megyei horgászelnök. A fokozott ellenőrzés mellett azt a célt tűzték ki, hogy az engedéllyel nem rendelkező horgászokat, kisszerszámos halászokat a legális egyesületekbe "tereljék be".

A megyei szövetséghez tartozó letenyei Fényesi kavicsbánya tónál a helyi egyesület legutóbbi versenyét egy közel 5 kilós ponttyal Balassa Zoltán nyerte.

A Lovászi Horgászegyesület esetében sikerrel jártak, a múlt hónapban kihelyezett horgászvizsgát is tartottak Lovásziban, melynek köszönhetően nyolc fővel bővült a lovásziak taglétszáma. A fiatalok most már érvényes területi jeggyel horgásznak a vizeken. Tavaly három nagykanizsai egyesület távozott a szervezetből, viszont öt új csatlakozott a szövetséghez, a távozók ellenére így is mintegy 4-500 fővel bővült a zalai pecások taglétszáma. A zalai szövetségnek jelenleg mintegy 50 egyesület tagja, így összességében közel 9000 horgászt számlál a megye horgásztársadalma - mondta a Zalai Hírlapnak Makovecz Tamás elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!