Letenye

2017.04.14. 11:25

Százmillió forintnyi támogatást remélnek

Letenye – Újabb, a határ menti város lakóinak komfortérzetét javító beruházások megvalósításához nyújt be uniós forrásokra pályázatot a letenyei önkormányzat.

Horváth-Balogh Attila

Ezekről nemrég döntött a képviselő-testület. Mint azt Farkas Szilárd polgármester lapunknak elmondta: szeretnék elvégezni a városi könyvtár részbeni belső felújítását, funkcióbővítését. Az épületben lévő kazánok cseréje időszerű, a komplex elektromos hálózat elavult, az emeleti galéria hajópadlójának csiszolása és lakkozása, a függönyök cseréje és infokommunikációs eszközök beszerzése vált aktuálissá.

Egy másik pályázat keretében kerülhetne sor a művelődési ház emeleti színháztermének részbeni felújítására. Elviekben a padozat felújítása, új széksorok beszerzése, a födémburkolat, a falburkolat és a bejárati ajtók felújítása és a meglévő fűtőtestek optimalizált elhelyezése jöhet számításba. Fontos továbbá a fény- és hangtechnikai eszközök megújítása is.

A 3. benyújtott pályázatban a felújított egészségház járóbeteg-szakellátásával kapcsolatos eszközbeszerzésekre fókuszálnak, főként az orvostechnológiai eszközöket kiemelve. A korábbi pályázatnak (melyből megvalósulhatott az épület felújítása) ugyanis csak kis hányadát tette ki az eszközbeszerzés.

A három pályázaton közel 100 millió forintnyi támogatást remél a város – jelezte Farkas Szilárd, a dél-zalai település első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!