Kultúra

2017.07.25. 17:05

Tehetséges szólisták, zenekarok versenye Letenyén - Cseh Tamás program

LETENYE - Hétfőig még lehet jelentkezni az Öröm a zene sorozat keretében a dél-zalai városban augusztus 26-án megrendezendő tehetségkutató versenyre.

Gyuricza Ferenc

Mindezt Dömők József, a felmenő rendszerű verseny zalai társrendezője, a helyi Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója mondta tegnap tartott sajtótájékoztatóján.

Egyebek mellett kiemelte: Letenye már tavaly is házigazdája volt a versenynek, s büszkeséggel tölti el őket, hogy a sorozatot országosan koordináló Hangszeresek Országos Szövetsége ezúttal is őket választotta zalai partnernek.

- Az Öröm a zene sorozat, illetve annak zalai rendezvénye azért jött létre, hogy a tehetséges, de még kevésbé ismert, hangszeres zenét játszó előadók számára lehetőséget nyújtson a bemutatkozásra - mondta Dömők József.

- A Cseh Tamás Program által is támogatott versenyen csakis élő hangszeres zenét játszó szólisták és énekesek vehetnek részt. Stílusirányzatot ezúttal sem szabunk meg, de kritérium, hogy saját szerzeményekkel kell az előadóknak színpadra állniuk, amelyek közül legalább egyet magyar nyelven kell előadniuk.

A jelentkezők nem rendelkezhetnek kiadók által kereskedelmi forgalomban kapható hanghordozóval, viszont a saját kiadás nem kizáró ok.

Dömők József kérdésünkre azt is elmondta: a jelentkezők augusztus 26-án mutatkoznak be a szakmai zsűri előtt Letenyén, a kastélyparkban felállított színpadon.

A versenyző előadók beállással együtt maximum 20 percet tölthetnek a színpadon. A zsűri az értékelésnél a a hangszeres tudást, az egyediséget és eredetiséget, a bemutatott dalok mondandóját, szövegét, illetve a színpadi összképet, összteljesítményt veszi figyelembe. A győztes jogot szerez az Öröm a zene budapesti döntőjében való indulásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!