Letenye

2016.07.06. 09:40

Új és felújított utcabútorok Letenyén - Tovább szépültek a közterületek és vannak még elképzelések

Letenye - A határ menti város önkormányzata a tavalyi költségvetésében közel 5 millió forint összegben tervezte utcabútorok beszerzését.

Mirkó Imre

Mint azt Farkas Szilárd polgármestertől megtudtuk: a bútorok a tavalyi év őszén beszerzésre kerültek, s idén tavasszal már ki is helyezték őket a frekventált területekre. A fejlesztés keretében 10 paddal, 10 kombi-szemetestartóval, 3 kerékpártárolóval, továbbá 26 kisebb-nagyobb virágládával gyarapodott a város.A régi utcabútorokat nem selejtezték, hanem az önkormányzati tulajdonban lévő építőipari vállalkozás asztalosüzeme azokat felújította, köztük a régi szemetestartókat is. Az új, és a peremkerületre kihelyezett régi virágládák, valamint a város főterének virágosítása is megtörtént.

Fotó: Mirkó Imre

– Idén pályázatot nyújtottunk be  egy uniós programra, és siker esetén a strand-, illetve termálfürdő környékének parkosítása, a kastélypark rendezése, köztük rózsalugas telepítése, a kastély előtti támfal bontása és újraépítése, tündérkert létrehozása, a már meglévő gyermekjátszótér bővítése, Mesehíd megépítése, a Béci-patak mellett sétány és pihenő kialakítása a Kossuth utcai volt iskolától az óvodáig, az óvodánál látványtó létesítése, a Szabadság tér járdafelületeinek burkolattal való ellátása, térkövezése, valamint a posta előtt rendezvénytér kialakítása szerepel az elképzeléseink között – hallottuk Letenye első emberétől, Farkas Szilárd polgármestertől.

Címkék#Letenye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!