Lóerő

2012.05.26. 03:02

Időutazás egy VW volánjánál

Nagykanizsa - A férfiak megfordulnak utána, a hölgyek is azonnal elolvadnak tőle. Vajon mi ez? Persze, hogy egy dögös járgány, méghozzá a Volkswagen Golf II-es szériájának minden ízében felújított változata, amely a 26 éves Böröcz Zsolt kezei között szépült meg.

Benedek Bálint

Az ifjú tulajdonosról a barátai pontosan tudják, hogy a német márka megszállottja, s ugyan a szakmája szerint szakács, szabadidejében bütykölte az autóit. Egészen pontosan hat évvel ezelőtt kezdődött a különleges szerelem, ekkor az ismerősökkel régebbi típusú Volkswageneknek varázsoltak új külsőt.

– Évekig fehér VW Polo-t hajtottam, de titkon az általam a legszebbnek gondolt Golf II-ről álmodoztam – kezdte Böröcz Zsolt. – Rengeteget szörföltem a világhálón, mire végre ráakadtam a legjobb választásra Egerben. Főleg a motorra, az 1,9 literes TDI erőforrásra hajtottam, ám az autó külseje siralmas állapotban volt.

Zsoltnak viszont tervei voltak, nem teketóriázott sokat, s ahogy hazahozta a kocsit, Szekeres Mihály barátja műhelyébe vitte, ahol azonnal apró darabokra szedték. A „kibelezés” után csavarról csavarra tüzetesen átnézték az 1986-os gyártmányú német csodát.

– Bár az 1,9-es motor működőképes volt, ám ettől függetlenül jobb minőségű, jóval strapabíróbb, ám a márkához illő alkatrészekkel frissítettük fel és 200 lóerő tombol benne – folytatta a jelenleg osztrák szállodában dolgozó fiatal. – Állítható magasságú, megerősített futómű került alá, s valamivel kisebb abroncsokat a retro german stílusjegyek alapján szereltem fel.

A Golf II nem szürke, hanem a tulajdonos állítása szerint mustang ezüstfehér színben pompázik, mely nem öszszetévesztendő a „sima” szürkével. Ettől a színkombinációtól is annyira vonzó, hogy szinte lépten-nyomon megcsodálják a járókelők. A pozitív visszajelzések és az elismerő pillantások miatt Zsolt úgy érezte, hogy eljött az idő, hogy a nemzetközi grémium is lássa a verdáját, így elvitte az ausztriai Wörthersee partjára, ahol évente öszszegyűlnek a márka hívei. A kanizsai fiatal rengeteg élménnyel gazdagott, hisz´ számos érdekes autócsodát látott, s az ő 26 éves autója nemcsak megállta a helyét, de kivívta a szervezők és a rutinos fesztiválozók elismerését.

– Csak ámultak, amikor meglátták, hogy dízel autót tuningoltam fel, a németek ezt csak benzinessel merték megtenni – mesélt tovább Zsolt. – Ezenkívül az abroncsaim és a belső tér is lenyűgözte azokat, akik körbejárták.

A belső tér kialakítására tényleg nem lehet panasz, ugyanis a kanizsai férfi fanatizmusát kiválóan példázza, hogy a speciális Golf szürke-piros kockás szövetre egy évig vadászott az interneten. Böröcz Zsolt alapvető terve az volt, hogy olyanná varázsolja a kocsit, mintha éppen most gördült volna le a gyártósorról. Nos, a fotók is tanúsíthatják, ez maximálisan sikerült!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!