• cikk kép
  A Renault visszahív 15 ezer eladás előtt álló járművet

  A Renault francia autógyár visszahívja 15 ezer eladás előtt álló járművét, miután a Volkswagen autógyár károsanyag-kibocsátási botrányát követően Franciaországban a kormány kezdeményezésére elvégzett véletlenszerű tesztelések megállapították, hogy a motorok szén-dioxid- és a nitrogén-oxid kibocsátásának szintje meghaladja az engedélyezett értéket - jelentette be kedden Ségolene Royal francia környezetvédelmi miniszter.

 • cikk kép
  Házkutatás a Renault-nál - Az autógyár szerint nem találtak a hatóságok csaló szoftvert

  A Renault autógyár csütörtökön megerősítette, hogy a francia hatóságok házkutatást tartottak a vállalat több részlegénél a Volkswagen-motorok emissziós értékeivel kapcsolatos botrányt követően indított vizsgálat keretében, de nem találtak csalásra lehetőséget adó szoftverrel üzemelő motort.

 • cikk kép
  Ezek ma a legbiztonságosabb autók

  Nyilvánosságra hozta a 2015-ös esztendő legjobb törésteszteredményeit az Euro NCAP.

 • cikk kép

  Diagnosztika- megéri, ha nem szeretnénk kellemetlen meglepetést

  Használtat - körültekintően

  Egyre több a kereskedők által külföldről behozott jármű. Ezek száma évről évre növekszik. 2012-ben még csak alig 4000 járművet vizsgáltak a megyei közlekedési hatóságnál, míg e kategóriában, az elmúlt évben közel nyolcezret.

 • cikk kép
  Ezért fogja sűrűbben nézni a forgalmiját

  Január elseje óta semmilyen matricát nem ragasztanak az autók hátsó rendszámára a műszaki vizsgán.

 • cikk kép
  Fagyálló folyadékok kerültek górcső alá - Nem mindegyik állta

  A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság azt ellenőrizte, hogy a téli szélvédőmosó- és az egyéb fagyálló folyadékok a címkén megjelölt hőmérsékletnek megfelelő dermedésponttal rendelkeznek-e.

 • cikk kép
  Beperelték a Volkswagent az Egyesült Államokban

  Polgári peres eljárásra vonatkozó keresetet nyújtottak be Detroitban a német Volkswagen ellen, mert csalt, adatokat hamisított és becsapta az amerikai környezetvédelmi hatóságot.

 • cikk kép
  Nincs változás az útdíjakban

  Lendva - A tavalyi mértékéhez képest nem változott az úthasználati díj, vagyis az autópályamatricák ára Szlovéniában.

 • cikk kép
  Januártól éjszakai árammal is tölthetők az elektromos autók

  Az elektromos gépjármű üzembentartója vagy tulajdonosa januártól éjszakai árammal is töltheti kocsiját - tartalmazza a nemzeti fejlesztési miniszternek a Magyar Közlönyben megjelent rendelete.

 • cikk kép
  Technológiai ugrás a KRESZ-vizsgán - csak éld túl

  A közlekedési szituációkat a KRESZ-vizsgán eddig csak állóképekkel illusztrálták, de mostantól a megállíthatatlan műszaki fejlődés jegyében már mozgóképes kérdések is lesznek.

 • cikk kép
  Súlyos hiba az új traffipaxokban

  Ez így meg sem történhet – erre gondolok, amikor a hévízi nyugdíjas iskolaigazgató levelét olvasom, majd újra ugyanez, amikor megkapom a rendőrségi fotókat is.

 • cikk kép
  X1-es BMW lógott egy pécsi kerítésen (videóval)

  Négy méter magasan lógó BMW X1-hez riasztották tegnap kora délután a katasztrófavédelmiseket a pécsi Angster József utcába.

 • cikk kép
  Bemutatták a rendőrség fix traffipaxait

  14,5 milliárd forintnyi európai uniós pénzt költöttek az országos kamerahálózatra, amelyet csak jövőre helyeznek majd üzembe, és nem csak a gyorshajtások kiszűrésére használható.

 • cikk kép
  Elmebeteg sportkocsimotor 4500 lóerővel (videó)

  A Steve Morris Engines nevű cég készítette a Dubajban fejlesztett Devel Sixteen számára ezt az abszurd őrültséget.

 • cikk kép
  Így vezet egy apró 4 éves kislány egy böhöm nagy teherautót (videó)

  Najó, persze nem személyesen, hanem távirányítással, és mint látható a videón, nem is minden hiba nélkül. De a kislány jól szórakozik, és a teherautó is egyben maradt. Nagyjából.

 • cikk kép
  Emelkedett a benzin ára

  Emelte bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változott.

 • cikk kép
  Kedden a déli órákig lehet felmondani az alkuszoknál a kötelező biztosítást

  Akiknek az év végével jár le a kötelező gépjármű felelősségbiztosításuk (kgfb-jük) azoknak a meglévő biztosítójuknál legkésőbb december elsején éjfélig kell felmondaniuk azt, a nagy alkusz cégek kedden legkésőbb 14 óráig fogadják el a felmondást - közölték a társaságok az MTI-vel.

 • cikk kép
  Feltalálták a tökéletes autóversenyt?

  Az új autóverseny-formula egyelőre Roborace néven fut, és ha minden igaz, a következő szezontól a Formula E versenysorozat része lesz. Ahogy a név alapján sejthető, a fő különbség az, hogy itt kioptimalizálták a rendszerből a legmegbízhatatlanabb elemet, az embert. Pilóta helyett egy program irányítja majd a versenygépeket 300 km/h feletti tempó mellett.

 • cikk kép
  Mad Max: őrült filmhez őrült autók

  A Mad Max kultfilm-sorozattá vált. A korábbi három részben is a látvány, a dramaturgia fő elemét jelentették a különböző járművek.

 • cikk kép
  Az autóversenyzés új távlata

  Zalaegerszeg – Kettős céllal szervezte meg idén a Zalaegerszegi Autósport Egyesület a Racing Stars névre hallgató, hatfutamos ralikrossz sorozatot, amelyet a legfiatalabbak közt a 10 éves bagodi Szabó Bulcsú nyert meg, 8 éves öccse, Csanád előtt.

Magazinok