Szusszantak egy jót

2018.06.14. 12:00

Középmezőnyben végzett a ZAIRGE

A középmezőnyben végzett az egerszegi egyetemisták járműve a sűrített levegővel hajtott pneumobilok legutóbbi versenyén.

Arany Gábor

A ZAIRGÉ-k: (balról) Szemenyei Ákos, Czinki András, dr. Nagy Sándor, Török Ádám a volánnál, Nagy Krisztián és Neuhold Ádám Fotó: A szerző

Az Aventics pneumobil versenyen ötödik alkalommal vettek részt zalai egyetemisták. Az idei, Egerben rendezett megméretésre kilenc ország ötvenegy csapata jelezte indulását. A ZAIRGE nevű team járgánya a gyorsulási versenyben a 220 méteres pályát 26,3 másodperc alatt gyűrte le, a maximális tempója elérte a 36,22 km/órát. A 34 induló közül ezzel a 10. helyen zártak. A győztes ideje 19,97 mp, tempója 48,52 km/ óra volt. A hosszú távú futamban a ZAIRGE pneumobilja 2316 métert tett meg 15,207 km/óra átlagos tempóval. Ez a 18. helyhez volt elegendő. A győztes 10 685 métert teljesített 16,385 km/órás átlaggal. A három futamban megrendezett ügyességi versenyben a 12. és a 9. helyet szerezték meg, így a döntőbe már nem jutottak be, de eredményeik alapján itt is a mezőny közepén végeztek.

A ZAIRGÉ-k: (balról) Szemenyei Ákos, Czinki András, dr. Nagy Sándor, Török Ádám a volánnál, Nagy Krisztián és Neuhold Ádám Fotó: A szerző

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!