Lóerő

2016.05.14. 10:05

Autósok randevúja a repülőtéren

Nagykanizsa - Lengéscsillapítókból és kipufogódobból összehegesztett kutya vigyázta a strandkorlát kék színű Wartburgot, míg egy sátor alatt hét számjegyű összeget kóstáló, 1992-es gyártmányú Opel Astra GSI-t fényezett a kunszentmiklósi tulajdonosa.

Benedek Bálint

A szakadó eső sem tántoríthatta el a fanatikus autósokat, hogy kilátogassanak a harmadik országos tavaszi márkafüggetlen autós és klubtalálkozóra a kiskanizsai repülőtérre.

- Alig vártam, hogy bemutassam a járgányomat a dunántúli közönségnek, hiszen 230 kilométert vezettem le ebben a pocsék időben - mesélte a kunszentmiklósi Lendvai Szabolcs. - Az autóm most 160 lóerős, teljesen letisztult formával hódít. Elöl és hátul szélesített lökhárítóval, csomagtartóval. A belső teret barack színű bőr és egy csiszolt bőrhöz hasonló, kiváló használati tulajdonságokkal rendelkező textilanyag alkotja. Olyan felniken fut, amiből mindössze három garnitúra kelt el az egész országban.


Szabolcsnak ez a harmadik autója, hiszen minden álma egy olyan autó volt, ami gyárilag is erős motorral rendelkezik. A kiváló állapotú járgány szinte mindegyik találkozón sikeres, tulajdonosa reméli Kanizsán sem lesz ez másképp.

Szintén fanatikus autórajongónak tekinthető a siklósi Kovácsevics István, aki egy matt piros ritka és gyönyörű Wartburggal gurult el Nagykanizsára. Az ítéletidő sem szeghette kedvét, hiszen saját bevallása szerint a mániának némi eső nem szabhat határt. Bár sok pénzbe került a kiruccanás, hiszen félúton az aszfalt lekapta a teljes kipufogó rendszert, ettől "szerencsétlen" kocsi "üvölt".

- Egy éve került hozzám a négyütemű verda, mely a látványos külső megjelenése mellett belül bőrhatású szövetet kapott, a kalaptartó egyedi hímzéssel gazdagodott - fogalmazott a siklósi fiatal. - Különféle találkozókon már a zsűri tetszését is elnyerte, hiszen háromszor választották a legszebbnek.


A sár szinte senkit sem zavart, a szépen "leültetett" autók is könnyedén vették az akadályokat. Sokak csak a mini Somogybabodhoz hasonlították a találkozót. Ám a szervező, Jakabfi Dávid ezt egy cseppet sem bánta, hiszen szerinte az autós klubok azzal, hogy részt vesznek a fesztiválon visszaigazolást adtak, hogy jó úton járnak.

- Az első randevút kilenc évvel ezelőtt két fokban tartottuk, a lelkesedés szerencsére az eltelt időszak alatt is inkább nőtt - mondta Jakabfi Dávid. - Mint látjuk a kapunál kígyózik a sor, a terület nagy, mindenki kényelmesen elfér, a délután folyamán is várjuk az autósokat és a látogatókat egyaránt.

Érdemes is kilátogatni a helyszínre, hiszen 13 órától gumifüst verseny, majd breakbemutató és hengerfejhajító viadal is lesz. Sőt a férfiak nagy örömére 15 órától bikinis lányok olajbirkózását tekinthetik meg az érdeklődők, ezt követően pedig 17 órától az ország ismert rappere, Essemm ad koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!