Lóerő

2015.05.14. 12:58

Egy megszelídített fenevad - Tóth Klaudia szerint egy Shiver 750-esen még hátul ülni is élmény

Nagykanizsa - A motoros szleng szerint viccesen csak benzintyúknak tartja magát, lapunk motoros szépségversenyének győztese, Tóth Klaudia. A fiatal hölgy csak utas az Aprilia Shiver 750-es motor nyergében, párja, Bognár Zoltán mögött.

Benedek Bálint

- Jogosítványom még nincs a fenevadra , de bármikor szívesen pózolok vele - utalt a motorra Tóth Klaudia. - A motoros szépségverseny ötletén felbuzdulva fotós barátunk, Fejes Bálint Orosztony pogányvári kilátójához invitált bennünket. Különféle beállításokból készültek képek, s bár a végeredményen szerencsére nem látszott, de a hűvös, szeles időben majdnem ráfagytam a motorra.

A fotózás közben Klaudia szerelme, Bognár Zoltán a háttérből figyelt, szerinte az olvasók szavazatai bebizonyították, hogy az ő szakállas arca nélkül garantált volt a siker. A hentesként dolgozó, 24 éves orosztonyi fiatal amint lehetett jogosítványt szerzett autóra, majd megfelelő rutinnal a zsebében , három évvel ezelőtt motorra ült.

Tóth Klaudia és Bognár Zoltán az Aprilia Shiver 750-es nyergében. Tökéletesen elégedettek az olasz motorépítők szaktudásával. Fotó: Szakony Attila

- Az ismerőseim többsége Suzuki, Honda valamint Yamaha típusú motorokat hajtott, ezért különlegességre vágytam - mesélte Zoltán. - Hirdetéseket böngészve akadtam rá egy használt Aprilia Shiver SL 750-esre, melybe már a fotó alapján belehabarodtam. Az élmény élőben csak tovább fokozódott, így megvettem az olasz csodát, melyből Magyarországon alig tíz darabot tartanak számon.

Az arc , ami az Aprilia mögött haladókra néz.

Shiver a gyár szerint annyit tesz: borzongás. Sportos meztelen motor 90 fokos kéthengeres V-motorral, 750 köbcentiméteres lökettérfogattal és 95 lóerővel, valamint kiváló fékekkel, sokat ígérő futóművel. A V2-es kissé szabálytalan üresjárattal kel életre, a kipufogókból agresszív hörgés tör elő.

- Kilencezer kilométert mutatott az óra, amikor átvettem, mára 27 ezernél járunk - folytatta Zoltán. - Köszönhető annak, hogy két évvel ezelőtt végigtúráztuk a Balatont.

Részlet a motorból, amely tudna talán 220-nál többet is...

Idén folytatják a kalandozást az országban, hiszen számukra a motorozás egyet jelent a szabadság érzésével. Klaudia szerint egyébként a hátsó ülésen gubbasztani egyáltalán nem megterhelő, bár persze ehhez az is kell, hogy egy Aprilia erőforrás duruzsoljon alattuk. Éppen a kényelmes utazás miatt a fiatalok jövőre egy hosszabb túrának is nekivágnak: a horvát tengerpartot célozzák meg nyáron.

- Mindig betartom a szabályokat, hiszen a törvények tisztelete és a biztonságos haladás számomra mindennél többet ér, bár egyszer elcsábultam - folytatta Zoltán. - Kíváncsi voltam, és 220-as sebességnél állt meg a mutató. Lehet, hogy többre is képes lett volna a kétkerekű, ám a menetszél szinte már leemelt az ülésről.

Az olasz motorépítők munkája olyannyira meggyőzte a motorost, hogy bár jelenleg semmi pénzért nem válna meg a Shivertől számára ma már a szintén ritkaságként kezelt Ducati Streetfighter az álomgép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!