Lóerő

2015.08.11. 15:44

Elolvadt az autó a napon

Meglepő képeket rögzített a brit turista: a Renault Mégane kombi egyes műanyag alkatrészei egyszerűen elolvadtak, és lefolytak az úttestre az észak-olasz hőségben.

A jelenség egyik oka nyilván a kivételes hőség: a nyárnak azokban a napjaiban negyven fok körüli hőség volt Észak-Olaszországban, folyamatos, erős napsütéssel. A felvételek készítője szerint a Renault napokon át ugyanazon a helyen parkolt, és folyamatosan érte a nap. Ennek ellenére is meglepő, hogy a műanyag betétek az autó oldalán szabályosan lefolytak, néhol az aszfaltig.

A jelenségre persze számtalan magyarázat létezhet – egy lehetőség például, hogy a kérdéses alkatrészek utángyártottak voltak, de ez kevéssé valószínű, hisz az autó több pontján is hasonlóan olvadtak meg. Egy másik lehetőség, hogy a Mégane műanyagjai valóban nem bírják az efféle hőterhelést, bár ezt elég nehéz elhinni, hisz a széria-autókat általában mindenféle szélsőséges időjárásban tesztelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!