Lóerő

2016.09.15. 19:10

Molnár Gergő sikeres a motorosok Magyar Kupa-sorozatában

Zalaegerszeg - Egy ifjú tehetség, a boncodföldi Molnár Gergő bontogatja szárnyait a gyorsasági motorosok között.

Kerkai Attila

A 17 éves Molnár Gergő az egerszegi Kölcsey-gimnáziumban tanul és tavaly májusban szintén motorozó édesapja segítségével kezdett gyorsasági motorsporttal foglalkozni. Előbb egy több mint 20 éves, karburátoros Honda CBR 600 F2 motorral ment, melyet gyorsan kinőtt . Tavaly augusztusban egy 2005-ös évjáratú Suzuki GSX-R 750 géppel már nagyon jó köridőket futott a Pannónia Ringen. Az idei évet pedig már egy 2010-es Honda CBR 600 RR PC40 gyári, alap motorral kezdte, és elindult a MAMSZ által kiírt Magyar Kupa-sorozatban, ahol tapasztalt profikkal és tuningolt gépeikkel is összemérheti tudását.

Molnár Gergő és édesapja a Pannónia Ringen megnyert viadalon Fotó: A szerző

Eredményei pedig egyre jobbak. Édesapjától és felkészítőjétől, Molnár Balázstól megtudtuk: a Hungaroringen Moto3 futamot is megjárt, jelenleg az olasz bajnokságban versenyző pilóta mögött ért célba a 3. helyen.

A 20 éves Pannónia Ring jubileumi, 100 perces csapatversenyén Molnárék kétfős csapatként nyertek. Legutóbb, az Euro Ringen lezajlott újabb MK-fordulón Gergő 2. helyezéssel zárt. A kupában 6 forduló után, egy körrel a zárás előtt a 2. helyen áll.

Molnár Balázstól megtudtuk: Gergővel jövőre már szeretnének nemzetközi bajnokságban is indulni, az Alpok-Adria Supersport kategóriájában mindenképpen. Az is az elképzeléseik között szerepel, hogy saját csapatot alapítanak egy Zala megyei motorsport egyesületen belül.

Ám addig még két viadal áll a tehetséges Molnár Gergő előtt, hiszen a jövő hét végén a Pannónia Ringen állnak rajthoz, majd a Magyar Kupa zárásaként október 10-11-én ugyanitt lesz a záróforduló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!