Lóerő

2015.09.24. 13:38

Három napig tartott? - Sokan remélik a szingapúri csoda folytatását

Aki általában a Forma-1-et szereti, és nem kifejezetten mondjuk Lewis Hamilton híve, most nyilván azon fohászkodik, hogy a szingapúri csoda hassa át hosszan a sportágat.

Varga Andor

Sőt, talán maguk az angol világbajnoki címvédő szurkolói sem bánnák, ha a Ferrarik és a Red Bullok a sorozat folytatásában is olyan versenyképesek tudnának lenni az eddig elsöprő fölényben lévő Mercedesekkel szemben, mint a legutóbbi, villanyfényes viadalon. Elvégre győzni is sokkal kevésbé jó, ha az ember tulajdonképpen ellenfelek nélkül teszi meg.

Szingapúrban viszont Hamilton nem volt a pályán, a vége felé, egy műszaki hiba miatt már a szó szoros értelmében sem. Vettel élt az eséllyel, és 6 futammal a zárás előtt 149 pontra csökkentette hátrányát az összetettben. Az angol szerencséje, hogy csapattársa, a második Rosberg szintén siralmas hétvégét zárt, alig tudott faragni lemaradásán, az ő 41 pont mínusza egyelőre szintén nem mondható lőtávolságnak.

A fejleményeken gondolkodni nincs sok idő, a hétvégén máris következik a Japán GP Suzukában, magyar idő szerint reggel. (Az időmérőt szombaton 7.45-től, a futamot vasárnap 6.30-tól közvetíti az M4). Egy éve az edzést Rosberg, magát a versenyt pedig Hamilton nyerte meg. Utóbbi akkor már világbajnok volt, és idén sem sok választja el ettől. Bár ha a Mercedes visszaesése tartós lesz...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!