Lóerő

2016.09.16. 19:10

Horváth Ádám már ötévesen motoron ült

Nagykanizsa - A motokrosszosok Magyar Országos Junior Bajnoksága és az MX Mánia Kupa nemrég megrendezett, nagykanizsai futamán ismét sikert könyvelhetett el a helyi Zrínyi-iskola 3. osztályos tanulója, Horváth Ádám, aki szombattól újabb sorozatba kezd.

Kerkai Attila

Arra, hogy a sportot nem lehet elég korán kezdeni, jó példa a Kanizsa Motocross SE 50 ccm-es kategóriában versenyző motorosa, Horváth Ádám, aki három éve, 5 évesen kezdett el krosszozni. Előbb édesapja, majd a többszörös bajnok Bolla Ferenc irányításával gyorsan elsajátította a motorozás technikai alapjait. A sport pedig addig sem állt messze tőle: úszóedzésekre járt és szertornázott, és az atlétikai versenyekre is rendre eljut iskolájával.

Horváth Ádám az azóta már világbajnok Tim Gajserrel Zabokon Fotó: Horváth Péter

De vissza krosszozáshoz. Horváth Ádám tehetségét gyorsan versenyeken is igazolta, idén pedig már nevezték a Magyar Országos Junior Bajnokságra, az MX Mánia Kupába. De közben osztrák, szlovén és horvát viadalokon is részt vesz.

Ádám az idén már 8 éves, de egyre jobban hozzászokik a versenyekkel, és a sok utazással és a felkészüléssel járó terheléshez. Mint édesapjától, Horváth Pétertől megtudtuk, nagy élmény volt Ádám számára, hogy a Zabokon megrendezett horvát-szlovén bajnokságon (ahol kategóriájában szintén első lett) indult a sportág talán pillanatnyilag legjobb profi krosszmotorosa, az azóta már világbajnokká lett Tim Gajser (Szlovénia) is, akivel még közös fénykép is készült.

Ám a hét végétől újabb feladatok várnak Horváth Ádámra. Az MX Mánia Kupa sorozata folytatódik októberben, melyben kategóriájában fölényesen vezet, előtte viszont most szombaton Ajkán indul a junior ob utolsó előtti fordulójában, ahol a második helyen áll pillanatnyilag az összesítésben, de nem adta még fel, küzdeni fog a bajnoki címért. Ám lesz még versenye Kaposváron és Zombán is, ahol már egy 65 kcm-es motort is kipróbálhat majd, készülve a következő idényre, amikor már a 9-12 évesek korosztályában versenyez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!